AWC laat overwinning tegen Baronie lopen (fotoserie)

In een volgepakt sportpark De Wijchert heeft AWC in de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de nacompetitie met 1-1 gelijkgespeeld tegen Baronie dat als zestiende eindigde in de 3e divise B.  Een tegenvaller was dat de Wijchenaren kort voor tijd de gelijkmaker van de ploeg uit Breda moesten incasseren.

De wedstrijd trok grote belangstelleng; de terrassen liepen al voor de wedstrijd vol. Voor de wedstrijd werden er door de jeugd fakkels afgestoken en de spelers van beide teams kwamen het veld op met de kinderen van de bso in AWC-tenues.

De wedstrijd begon met één minuut stilte wegens het overlijden van de Wijchense DJ Ronnie.

Zonder schroom

Het begin ging gelijk op; daarna AWC voetbalde zonder schroom, maar de tegenstander uit de 3e divisie was er een van formaat. De ballen werden door beide achterhoedes goed rondgespeeld en er waren kleine mogelijkheden. In de 20e minuut kon Job van de Groes op rechts doorstomen en een prima voorzet geven op Bas Brussaard die prima afrondde: 1-0. AWC was de gehele eerste helft beter dan de gasten uit Breda en het was wachten op de 2-0. De ruststand was echter 1-0.

Steekbal

Na rust bleef AWC het proberen maar honderdprocentkansen waren er niet. De laatste man van Baronie toonde zijn klasse; de doelman daarentegen liet nog weleens een balletje los. In het laatste kwartier werd AWC minder scherp waardoor Baronie meer kon aanvallen en dit leidde 10 minuten voor tijd tot de gelijkmaker. Jens Wirix liep op een steekbal en was eerder bij de bal dan de keeper. Hij tikte de bal voorbij de AWC-goalie en legde breed op Yassine Mejres, die van dichtbij de 1-1 scoorde.

Beslissing

Dit was gezien het wedstrijdverloop een deceptie voor de spelers van AWC. Maar toch gaven de spelers na de wedstrijd aan “met volle moed naar Breda” te gaan. Komende zondag valt in Breda de beslissing. Wint AWC dan promoveren de Wijchenaren naar de derde divisie; wint Baronie, dan blijft het op dat niveau.

Extra wedstrijden

Mocht AWC verliezen, dan blijft er nog een kans op promotie: Door het terugtrekken van OFC uit Oostzaan, een van de twee degradanten in de tweede divisie, komt er een plek vrij in zowel de derde als vierde divisie. De KNVB heeft daarom besloten extra wedstrijden in te lassen.

Bij verlies zondag speelt AWC twee wedstrijden, op donderdag 15 en zondag 18 juni, tegen de verliezer van de ontmoeting tussen JOS Watergraafsmeer en Kampong.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.