Denktank over afvalinzameling in de nieuwe wijken

Foto: Pixabay

Wel of geen kliko’s in de straat? Ondergrondse containers? Hoe om te gaan met afval bij appartementen? Dit zijn vragen die aan bod komen tijdens een denktankbijeenkomst die Kernachtig Wijchen organiseert voor toekomstige bewoners van de nieuwe wijken in Wijchen-West.

Er zijn volgens Kernachtig Wijchen behoorlijk wat uitdagingen rondom afval. Naast het scheiden van afval zijn er bijvoorbeeld uitdagingen rondom de schaarse ruimte in nieuwe wijken en de hoeveelheid aan vrachtverkeer in de straat om afval op te halen.

Op maandagavond 19 juni houdt Kernachtig Wijchen een bijeenkomst in Kasteel Wijchen over afvalinzameling in de nieuwe wijken om daar in gesprek te gaan met toekomstige bewoners.

Grove contouren

Raadslid Tim Klinkhamer van Kernachtig Wijchen. Foto: gemeente Wijchen

Het Voorlopig Ontwerp Stedenbouwkundig Plan van Wijchen West is inmiddels gepresenteerd. Daarin staan de grove contouren van de inrichting.

“Nu is dus hét moment om na te denken over hoe we de afvalinzameling in deze nieuwe wijken willen organiseren”, aldus raadslid Tim Klinkhamer van Kernachtig Wijchen. “Hier kan dan in de uitwerking van het definitieve ontwerp nog rekening mee gehouden worden.”

Aanmelden

Wie ideeën heeft of over het onderwerp mee wil pratenis welkom op de bijeenkomst op maandag 19 juni, die duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen