Groot onderhoud aan groenstrook in wijk Abersland

Foto: Pixabay

De gemeente gaat dit najaar groot onderhoud uitvoeren aan de groenstrook die door de wijk Abersland loopt. Hier loopt ook het doorgaande fiets- en voetpad door de wijk. Het bosplantsoen zorgt voor overlast door overhangend groen en bramen.

De groenstrook loopt door de wijk vanaf Abersland 34e straat (bij Vormersebos) tot aan de Abersland 25e straat (bij de Vormerseweg). De gemeente heeft klachten ontvangen over bomen en struiken die over tuinen heen hangen. Om het groen goed te blijven onderhouden is groot onderhoud nodig.

Kappen

Een paar bomen die overlast geven worden gekapt. Voor de gekapte bomen wordt op dezelfde of een andere plek een nieuwe kleinere boomsoort teruggeplant. Bomen die worden geplant zijn vederesdoorn, kornoelje, valse christusdoorn, tupeloboom, sierkers en moeraseik.

Bosplantsoen

Het bosplantsoen dat te groot is geworden wordt verwijderd. Uit het bestaande bosplantsoen blijven enkele grote heesters staan. Daaromheen komt een nieuwe laag bosplantsoen terug. Zo ontstaat een overzichtelijk plantsoen met afwisselend laag bosplantsoen en enkele hogere heesters. Gaten die de afgelopen jaren in het plantsoen zijn ontstaan worden opgevuld.

Tekeningen

Van de groot onderhoudswerkzaamheden zijn tekeningen te bekijken. De tekeningen zijn te bekijken op de projectpagina Aberslandgrootonderhoud of op het gemeentekantoor aan de Kasteellaan 27. Daar liggen de tekeningen bij de balie ter inzage.

Opmerkingen

Wie vragen of opmerkingen heeft kan tot en met vrijdag 16 juni de gemeente bellen op telefoonnummer 088 432 72 12 of e-mailen naar [email protected].

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen