Solotentoonstelling Lucy Besson in het Kunsthuis

Een van de recente werken van Lucy Besson
Een van de recente werken van Lucy Besson
Foto: Kunsthuis Wijchen

The Colors of Your Life is de titel van de expositie met werk van Lucy Besson die vanaf zaterdag 10 juni is te zien in het Kunsthuis in Wijchen. Het betreft portretten, schilderijen en foto’s.

Lucy Besson koos voor haar solotentoonstelling de titel The Colors of Your Life omdat Iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeuren heeft als het gaat om kleuren. Sommige mensen voelen zich aangetrokken tot heldere, levendige kleuren, terwijl anderen de voorkeur geven aan zachtere, gedempte tinten. Onze individuele kleurvoorkeuren kunnen iets zeggen over onze persoonlijkheid en stijl, en in de verschillende fases van ons leven kunnen die voorkeuren sterk veranderen.

Ontwerper

Ludmila Bessonova (kunstenaarsnaam Lucy Besson) werd in 1959 geboren in Novokuznetsk, Rusland. Ze volgde een opleiding aan de Regionale Kunstacademie van Kemerovo en werd daarna lerares aan de School voor Beeldende Kunsten in haar geboorteplaats.

Ze werkte daarna onder meer als ontwerper van decoratieve stoffen in een zijdefabriek en als interieurontwerper en ontwerper van monumentale textiele vormen. In 1990 werd ze uitgenodigd naar Londen te komen met haar autonome textiele werk. Sinds 1991 woont en werkt Lucy Besson in Nederland.

Portretprijs

De expositie in het Kunsthuis omvat meer dan 30 jaar professioneel werk en presenteert alle disciplines en technieken die Lucy Besson beoefent: teken- en schilderkunst, fotografie, portretten, digitale printen en textiele werken. Besson is genomineerd voor De Nederlandse Portretprijs 2023. Wie geïnteresseerd is in een portret van haar hand heeft tijdens deze expositie de gelegenheid dit rechtstreeks met de kunstenares te bespreken.

Weekenden

De expositie in het Kunsthuis aan de Kasteellaan 13 in Wijchen (naast Kasteel Wijchen) is te zien van zaterdag 10 juni tot en met zondag, op zaterdagen en zondagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen