Gemeente organiseert lokale Veteranendag in Alverna

Foto: Nederlands Veteraneninstituut

In aanloop naar de Nederlandse Veteranendag heeft de gemeente Wijchen een veteranenbijeenkomst georganiseerd voor alle veteranen die in deze gemeente wonen. De bijeenkomst is komende zaterdag, 17 juni, in De Markies in Alverna.

De gemeente organiseert de bijeenkomst om hiermee respect, erkenning en waardering kenbaar maken aan alle veteranen in de gemeente.

Bron: Nederlands Veteraneninstituut

Uitnodiging

Via het Nederlands Veteraneninstituut heeft de gemeente gegevens van deze veteranen gekregen en zij hebben allemaal persoonlijk een uitnodiging ontvangen.

Wie veteraan is en geen uitnodiging heeft gekregen, kan contact opnemen met Sanne Effing van de gemeente door een e-mail te sturen naar [email protected].

Erkenning

Veteranen hebben ons land gediend tijdens oorlogen, gewapende conflicten en vredesmissies. Het Nederlands Veteraneninstituut bouwt aan een maatschappij waarin elke veteraan meetelt, meedoet en zich thuis kan voelen.

Bron: Nederlands Veteraneninstituut

Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering vanuit de samenleving en zorg wanneer dat nodig is, aldus het instituut.

Nederlandse Veteranendag

Op zaterdag 24 juni wordt de landelijke Nederlandse Veteranendag gehouden; sinds 2005 vindt deze dag op de laatste zaterdag van juni in Den Haag plaats.

Met dit jaarlijkse nationale evenement worden alle 100.000 militaire veteranen bedankt voor hun inzet, nu en in het verleden.

Rond 13.00 uur start het Nationale Defilé door het centrum van Den Haag. Dan marcheren bijna 4000 veteranen en militairen, gevolgd door historische legervoertuigen, rond de Hofvijver.

Om 13.30 uur landen meerdere parachutisten in het water.

Tijdschrift

Het Nederlands Veteraneninstituut geeft ook een eigen blad uit: Checkpoint. Het laatste nummer, van juni, is hier te lezen.

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen