Taxusinzameling gaat in 2024 weer van start

Foto: Stichting Taxus

De taxusinzameling, die dit jaar niet doorging, gaat in 2024 weer van start, zo laat  Stichting Taxus Taxi weten. Sinds 2008 zet de stichting zich in voor de strijd tegen kanker door middel van het inzamelen van taxussnoeisel, waarin een kankerremmend medicijn zit.

Dit jaar moest de stichting besluiten de inzameling over te slaan vanwege de nog steeds aanhoudende problemen bij verwerkingsbedrijven.

Doorstart

Werner Toonen, coördinator van Stichting Taxus Taxi, betreurt het overslaan van de inzameling, maar kijkt vol goede moed richting de toekomst en gaat ervanuit dat de stichting in 2024 weer van de partij zal zijn.

Verwerkingstekort

Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling, een manier waarop zij hun steentje kunnen bijdragen in de strijd tegen kanker. Het opgehaalde snoeisel wordt afgeleverd bij kruidendrogerij Roijkru in Oss, die het snoeisel droogt en gereedmaakt voor transport naar het buitenland.

In 2022 had de stichting al te maken met problemen richting afzet. De verwerkingsbedrijven in China en India hebben geen ruimte om nieuw snoeisel te verwerken.

Medicijnvoorraad 

Volgens de stichting is er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig. Het medicijn dat gewonnen wordt uit het taxussnoeisel ligt altijd in bepaalde mate op voorraad. Dat er in 2023 geen inzameling plaatsvindt, heeft dus geen effect op de beschikbaarheid van het medicijn voor mensen die het nodig hebben. Om de voorraad aan te vullen zal in 2024 weer een inzameling plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen