Gratis plantjes in Wijchen Noord en Achterlo

05 aug 2023, 15:00 Nieuws
img 9272
Wijchen Noord en Achterlo staan eind september in het teken van de gemeentelijke actie ‘Een groener Wijchen’. Op woensdag 27 september worden aan de bewoners van deze wijken gratis plantjes, bloemzaad, regenmeters en thermometers uitgereikt.
De actie ‘Een groener Wijchen’ is opgezet om de gemeente beter bestand te maken tegen de klimaatveranderingen. We zullen steeds vaker te maken hebben met hoosbuien en met perioden van extreme hitte.

Uitdelen

In de komende jaren gaat de gemeente de wijken in Wijchen in om de inwoners bewuster te maken van de klimaatveranderingen. Naast het uitdelen van plantjes en dergelijke kunnen inwoners zich aanmelden voor een boompje of een van de andere producten.

Gratis fruitboompje

Wie in Wijchen Noord of Achterlo woont en zijn tuin groener wil maken, kan een tegel uit zijn tuin halen en zich aanmelden voor gratis producten, zoals een fruitboompje, afkoppelstuk voor de regenpijp of bloembollen (1 product per adres). Daarnaast maakt men kans op een regenton. Men dient het product wel woensdag 27 september komen ophalen.

Talis

De actie in Wijchen Noord en Achterlo wordt op 27 september gehouden bij ’t Achterom, Homberg 2535, van 13.00 tot 15.00 uur, en bij het Noorderlicht, Roerdompstraat 76, van 16.00 tot 18.00 uur.
Men krijgt allerlei informatie over het groener maken van de tuin of balkon en voor alle kinderen is er een groen cadeautje. Ook woningcorporatie Talis is aanwezig om informatie te geven over wat huurders kunnen doen in hun tuin of op hun balkon.

Programma

Voor de komende tijd staat op het programma:
  • Oktober 2023: Bergharen, Hernen, Leur
  • 2024: Wijchen Zuid, Kerkeveld, Huurlingsedam, Alverna, Woezik, Bedrijventerrein Zesweg
  • 2025: Wijchen West, Centrum Oost, Bedrijventerrein Oost, Niftrik, Balgoij, Batenburg
Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze  Facebookpagina   en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .