Wijchense hockeyers redden het niet tegen Wageningen

De hockeymannen van Wijchen speelden op papier niet de makkelijkste wedstrijd tegen Wageningen. De ploeg is gedegradeerd uit de eerste klasse én heeft de eerste twee wedstrijden gewonnen. De derde volgde tegen MHC Wijchen dat met 3-1 verloor.

Het was voor de gasten vooral hard werken, zo was vooraf al duidelijk. Er vlogen wat kansen op en neer, maar aan beide kanten leverde dat geen resultaat op. Een strafcorner aan de kant van Wijchen deed de wedstrijd openbreken met een doelpunt van Lars Wortelboer (0-1). Vlak voor de eerste rust tekende spits van Wageningen voor de 1-1.

Niet efficiënt

Na de rust ging Wijchen er weer vol tegenaan. Het elftal van Wageningen stond echter sterk te verdedigen en de gasten hadden moeite met het creëren van kansen. De paar kansen die de mannen van Paul Meijer kregen, wisten zij niet af te maken.

Wageningen ging, net als Wijchen, ook niet efficiënt om met de kansen. Het waren echter de strafcorners die de uitploeg de das om deden. Wageningen scoorde in het derde kwart bij 2 van de 10 corners. Zo werd de score binnen korte tijd 3-1. In het vierde kwart kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Scoop

Komende zondag krijgen de Wijchense hockeymannen de kans om het harde werken ook te belonen met een overwinning. Tegenstander op eigen terrein is dan Scoop.  De wedstrijd begint om 14.45 uur.