Koude douche voor hockeymannen van Wijchen

De hockeyers van Wijchen hebben verzuimd tegen Scoop de volle buit te pakken. Ze pakten zelfs helemaal niets, want na een 2-0 voorsprong werd het zelfs nog 3-4.

De gasten uit Sittard werden in Wijchen in het eerste kwart van het kastje naar de muur gestuurd, wat resulteerde in twee snelle goals. De 1-0 werd gemaakt door Lex Warring en het tweede doelpunt door invaller (en voormalig mannen 1-speler) Luuk van den Reek.

Vlak voor de rust had Wijchen een onscherp momentje en kreeg een corner tegen. Scoop benutte deze en maakte de aansluitingstreffer (2-1).

Intikker

Toch was er nog niets aan de hand en leek Wijchen in de tweede helft de klus te klaren en Scoop zonder punten naar huis te sturen. De Limburgers speelden zich echter terug in de wedstrijd en profiteerden van de kansen die ze creƫerden. Een schamele intikker zette de stand op 2-2. Kort daarna kwamen de gasten zelfs op voorsprong (2-3).

Tien man

Wijchen gaf zich niet gewonnen en aanvoerder Lars Wortelboer deed met een corner nog wat terug en zette de ploegen weer naast elkaar. In het laatste kwart liep Wijchen tegen een kaart op en moest met 10 man verder. Dat brak de mannen van Paul Meijer op, want Scoop maakte de 3-4. Door hierna stug te verdedigen, lukte het Wijchen niet meer om alsnog een punt uit het vuur te slepen.

HCM

MHC Wijchen staat nu na 4 wedstrijden op een negende plek met 1 punt. Komende zondag spelen de Wijchenaren uit in Arnhem tegen HCM (14.45 uur) dat tweede staat.