Trivos knokt zich knap naar winst op Rivo Rijssen

Dames 1 van Trivos

De volleybalsters van Trivos lieten afgelopen zaterdag zien wat teamspirit en veerkracht betekent. Het leverde een 3-2 overwinning op Rivo Rijssen op. Coach Peter Groenen: “In de derde set kwam onze vechtlust bovendrijven. Een combinatie van goed volleybal, plezier en de juiste teamspirit brachten ons de winst.” Met deze winst behoudt Trivos de eerste plek in de tweede divisie B.

De eerste 2 sets gingen naar Rivo Rijssen. Maar op de valreep, bij de stand 19-23 in de derde set, kwam het keerpunt. De Wijchense vrouwen trokken de set naar zich toe met 25-23. Een tik die de tegenstander uit Rijssen niet meer te boven kwam. Trivos pakte overtuigend de vierde set en daarna ook de vijfde set: 3-2.

Gewaagd

De wedstrijd van afgelopen zaterdag beloofde op papier een spannende te worden, want Trivos en Rivo Rijssen bezetten de eerste en tweede plek.  In de eerste set laten beide teams zien hoe zeer ze aan elkaar gewaagd zijn. Rivo Rijssen staat in het begin een paar punten voor. Maar de Wijchense vrouwen knokken zich terug en komen met 13-7 voor. Op 14-13 is het time-out voor Trivos. Daarna blijft het puntje voor puntje gelijkop gaan. Rijssen maakt echter de set af op 23-25.

Mooi aanvalswerk

In de tweede set begint Trivos gretig en staat al snel 3-0. Rivo Rijssen loopt uit tot 9-16. Ondanks mooi aanvalswerk van onder andere Debbie de Graaf weet Trivos het gat niet te dichten. Het is 15-21 als Trivos een tweede time-out vraagt. De Wijchenaren lopen in tot 18-21, maar het wordt uiteindelijk 19-25.

In de de derde set lijkt Rijssen het af te maken en staat binnen korte tijd met 0-3 voor. Trivos knokt zich terug, maar blijft achterstaan.  Als het 18-20 is vraagt Trivos een time-out aan. Rijssen loopt daarna uit tot 19-23. Het lijkt een verloren zaak voor de Wijchense vrouwen.

Herrijst

Maar dan herrijst Trivos met Norah van Beers voorop. Ze blokt en heeft een ace op haar servicebeurt: 21-23. Een bal ketst op de service van Van Beers (22-23) en Rijssen lijkt de kluts kwijt. Eerst valt de bal op grond na een misverstand, dan volgt een netfout en vervolgens een bal die niet over het net gaat. Deze 3 punten brengen de stand op 25-23 en bezorgen Trivos de winst van de derde set.

Ik ben blij met de zeer goede start van de competitie tot nu toe. Het belooft veel goeds, want de teamspirit is echt goed

Rivo start de vierde set op voorsprong. Trivos loopt vervolgens een paar punten uit en bij de stand 11-5 vraagt de coach van Rijssen zijn tweede time-out aan. Trivos heeft zich volledig herpakt en alles lijkt nu te lukken. Trivos loopt uit tot 21-11 en het wordt uiteindelijk 25-13.

Beslissende vijfde set

Een beslissende vijfde set volgt. Trivos heeft vleugels gekregen door de laatste twee sets en loopt vanaf 3-2 uit. Op 13-8 vraagt Peter Groenen een time-out aan. Rivo Rijssen pakt daarna met een prikbal nog een puntje. Maar daarna serveren ze in het net en raken ze met een aanval de antenne. Het is 15-9. In Sportcentrum Arcus krijgen de vrouwen van Trivos een staande ovatie voor hun knappe prestatie.

Twee gezichten

Een wedstrijd met twee gezichten, zo omschrijft coach Peter Groenen de wedstrijd. “We verloren de eerste set maar nipt. Halverwege de derde set begonnen we met meer drive en vechtlust te spelen. En ook met meer plezier en dat leverde goed volleybal op. We hebben ons goed hersteld na de achterstand van 19-23 in de derde set en de laatste sets overtuigend gewonnen. Al met al waren we echt heel erg aan elkaar gewaagd. Ik ben blij met de zeer goede start van de competitie tot nu toe. Het belooft veel goeds, want de teamspirit is echt goed.”