Projectweek over plastic afval op basisschool De Trinoom

Foto: Pixabay

Bij basisschool De Trinoom in de Diemewei in Wijchen is vandaag een project begonnen over plastic afval. De projectweek is georganiseerd door Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland samen met Stichting StikSoep.

Op beide locaties van de school (ook op de locatie aan de Brink, Huurlingsedam) gaan de kinderen aan de slag met het plastic afval en het fastfashionprobleem. Dit betreft kleding die zo goedkoop en zo snel mogelijk in de winkels ligt. De groepen 7 en 8 van De Trinoom gaan samen met kunstenaars aan de slag met plastic afval om daarvan nieuwe hippe mode te maken.

Upcyclen

De leerlingen hebben inmiddels al plastic afval verzameld om het materiaal te upcyclen (hergeberuiken) naar mode. De week erna gaat het project bij de locatie aan de Brink van start. De creaties zullen aan het einde geshowd worden aan elkaar.

Stichting StikSoep

Stichting StikSoep heeft als doelstelling om te zorgen dat er minder plastic afval wordt weggegooid in de natuur en de plastic afvalberg in de oceanen niet groter zal worden. Via kunst en educatie wil de stichting voorkomen dat er plastic afval in de natuur terechtkomt.

Rotary

Rotary WBT en Stiksoep zijn van mening dat het aanbieden van dit project in het primair onderwijs bijdraagt aan de oplossing van dit probleem. Als je opgroeit met de wetenschap dat plastic en fast fashion slecht zijn voor de natuur word je spelenderwijs onbewust bekwaam, volgens beide organisaties.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen