112

Tweetal in Hernen aangehouden na wilde achtervolging

De aanhouding van de twee mannen in de witte BMW in Hernen
De aanhouding van de twee mannen in de witte BMW in Hernen
Foto: Verkeerspolitie Oost-Brabant

De politie heeft gisteravond bij Hernen na een kilometerslange achtervolging over de A50 in Hernen 2 mannen van 43 en 44 jaar aangehouden. De achtervolging begon woensdagmiddag in Brabant, waar meerdere politiewagens achter de gevluchte mannen aan reden.

Rond 14.30 uur kreeg de politie in Gelderland door dat er een achtervolging was die over de A59 en A50 richting Wijchen kwam. Hierbij zouden 8 politiewagens zijn betrokken.

Gevaarlijke capriolen

Met verschillende eenheden uit Gelderland is aangehaakt bij de achtervolging van een witte BMW. De bestuurder van dit voertuig wilde volgens de politie duidelijk niet stoppen en haalde verschillende zeer gevaarlijke capriolen uit. Zo reden de inzittenden over de vluchtstrook en haalden andere auto’s in. Een auto werd bijna geramd toen de BMW op de verkeerde weghelft belandde.

Hernen

Vanuit de lucht kreeg de politie ondersteuning van de ‘Zulu’ politiehelikopter. Nadat de BMW in Wijchen even uit het zicht was verdwenen, wist de politie vanuit verschillende eenheden het voertuig te vinden en uiteindelijk te laten stoppen in Hernen nadat het tweetal achter op een andere auto reed.

Aangehouden

Beide inzittenden zijn aangehouden en zitten in afwachting van het lopende onderzoek vast. Het tweetal zou in Brabant betrokken zijn bij ‘een grove diefstal’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen