Wie zorgt voor de mooiste kerstboom van Gelderland?

Ook in de Ridderzaal van Kasteel Hernen komen kerstbomen te staan.
Ook in de Ridderzaal van Kasteel Hernen komen kerstbomen te staan.
Foto: GLK

In Kasteel Hernen wordt in december gestreden om de titel ‘De mooiste kerstboom van Gelderland’. In het kasteel staan tijdens de kerstvakantie kerstbomen die ‘geadopteerd’ kunnen worden en versierd met zelf meegebrachte decoraties.

Er wordt gestreden in drie categorieën: volwassenen, kinderen tot en met 14 jaar en schoolklassen.

Kerstspullen

Volgens Tatiana Klinkert, kasteelmanager van Kasteel Hernen op de site van Verkeersbureaus.info kopen of krijgen mensen regelmatig nieuwe kerstspullen en ligt er vaak veel kerstboomdecoratie ongebruikt in een doos op zolder. Om deze spullen toch te kunnen gebruiken is de versierwedstrijd georganiseerd.

Winnaars

De individuele winnaars van ‘De mooiste kerstboom van Gelderland’ ontvangen een jaardonateurschap van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) met onder meer een jaar gratis toegang tot zeven kastelen; de winnende schoolklas krijgt een uitje met de hele klas naar Kasteel Hernen.

Aanmelden

Deelname is gratis en er zal een boom (tussen 2 en 2,5 meter) beschikbaar worden gesteld. De deelnemers moeten zelf voor de kerstdecoraties en verlichting zorgen. Op maandag 9 en dinsdag 10 december kan er worden gedecoreerd (tijden in overleg); het afbreken is op dinsdag 2 en woensdag 3 januari 2024. Wie mee wil doen kan zich opgeven via het aanmeldingsformulier op de site van GLK.

Jury

De jury zal bestaan uit de bezoekers van het kasteel tussen 14 en 25 december; zij mogen in elke categorie een stem uitbrengen. De winnaars worden op donderdag 27 december bekendgemaakt. De prijsuitreiking in het kasteel is op vrijdag 28 december. De bomen blijven tot het eind van het jaar in het kasteel te zien; daarna worden ze herplant.

Bezoekers die het kasteel willen bezoeken zijn van 14 tot en met 31 december welkom, elke donderdag tot en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Donateurs en Museumkaarthouders hebben gratis toegang op vertoon van een fysieke pas. Donateurs van GLK krijgen bij het uitbrengen van hun stem gratis koffie, thee of chocolademelk.

Kasteel Hernen in de winter. Foto: GLK
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen