Maureen Zewald pakt een punt voor BC Smashing

Foto: Pixabay

Smashing kan de komende weken even op adem komen na het 7-1 verlies, thuis tegen F.I.T. Almere. De Wijchense badmintonners kennen een zware start van de competitie in de landelijke eredivisie die voorlopig niet meer oplevert dan de laatste plaats.

Vooraf was duidelijk dat de strijd tegen het team uit Almere zwaar zou worden: F.I.T. stond als tweede geklasseerd achter koploper DKC. Tegen Smashing kwam die positie niet in gevaar.

Dubbels

Als eerste mochten de dubbels aan de bak; bij de mannen stonden Alex Vlaar en Joep Strooper tegenover de Wijchenaren Rune van Dalm en Casper Spaans. De strijd werd verloren met 21-11 en 21-17. Bij de vrouwen stonden Maureen Zewald en Katinka Moers van Smashing tegenover Cheryl Seinen en Kirsten de Wit. Ook deze partij werd verloren: 21-14 en 21-16.

Nummer twee

Hierna gingen de singels de baan op. Yannic Smeets speelde een moeilijke wedstrijd tegen Strooper die uiteindelijk won met 21-16 en 21-19.

Invalster Ilse van Aarle bij de Wijchenaren mocht het opnemen tegen de nummer 2 van Nederland Alida Chen. Het was een spannende wedstrijd waarbij de eerste set werd gewonnen met 23-21, de tweede set verloren met 21-10 en het eindigde met een spannende derde set in nipt voordeel voor Almere met 21-19.

Maureen Zewald zorgde voor het enige punt voor BC Smashing. Foto: René Lagerwaard

Knappe winst

De tweede mannensingle werd gespeeld door Van Dalm tegen Dennis Koppen. Deze lastige wedstrijd werd door Smashing verloren met 21-13 en 21-14.

De laatste single werd gespeeld door Zewald tegen Rosalie Teuben en deze werd knap in 3 set gewonnen: 19-21, 21-12, 21-19.

Langste eind

Als laatste waren de gemengd dubbels aan de beurt. Hier namen Smeets en Van Aarle het op tegen Koppen en Seinen. Almere trok aan het langste eind en won met 21-15, 21-16.

De laatste wedstrijd van de dag was Gootzen en Moers tegen Vlaar en De Wit. Ook deze partij werd gewonnen door Almere (21-15, 21-16), waarmee de eindstand op 1-7 kwam.

Stand

De spelers van Smashing komen op zaterdag 2 december weer in actie. Dan wordt in Haarlem aangetreden tegen Duinwijck, de huidige nummer drie van de eredivisie.

Bron: Badminton Nederland

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen