Volle winst en weer koppositie voor Trivos-vrouwen

Vrouwen 1 van Trivos

De vrouwen van Trivos hebben zaterdag de eerste plek in de tweede divisie B terugveroverd door met 4-0 te winnen van Dros Alterno DS 2 uit Apeldoorn. De Wijchense ploeg stond vrijwel de hele wedstrijd voor en liet met snel en gevarieerd volleybal de tegenstander niet in het spel komen.

Coach Marcel van Zuijlen is dan ook dik tevreden: “Een lekkere energieke wedstrijd. Zo hadden we het afgesproken, maar dan moeten ze het wel doen en dat hebben ze gedaan.”

Servicefouten

Aan de start van de eerste set zette Trivos meteen flink druk met snel spel en goed aanvalswerk en slimme prikballen. Bij 5-1 vroeg Alterno de eerste time-out aan; met succes want Alterno kwam terug tot 6-6. Daarna wisten de gasten steeds bij te blijven of te komen en na 4 servicefouten op rij werd het 17-16. Bij 22-22 pakte Trivos de tweede time-out. Het werd 24-24 voordat een blok van Esmee Driessen en Kristy Goijarts en een mooie aanval van Roos Mast de set beslisten in het voordeel van Wijchen.

Mooie aanvallen

In de tweede set liet Trivos na 8-3 en time-out voor Alterno de voorsprong niet los en zette door met mooie aanvallen van Mast en Debbie de Graaf. Aan het eind van de set verslapte Trivos een beetje en liet Alterno terugkomen tot 23-16. Maar een blok van De Graaf en Norah van Beers zorgde voor de winst: 25-16.

Klapper

Ondanks het verlies in de tweede set bleef Alterno vechten en bij 16-9 werd een tweede time-out aangevraagd. De gasten konden terugkomen tot 16-12, maar dat straften Van Beers en De Graaf af met prachtige aanvallen. Met een klapper van Goijarts werd de set beslist op 25-20.

Fouten

De winst was binnen, maar Trivos wilde de volle 5 punten pakken. In de vierde set kwam Alterno zowaar op voorsprong. Trivos-oach Van Zuijlen greep in op 4-6. Hierna pakte Trivos de leiding terug en kon Alterno terugkomen tot 16-14. Een tweede time-out volgde voor Trivos. De volgende punten waren weer voor Wijchen met onder andere twee keer een ketser op de service van Kyra van Dijk. Hierna werden vooral punten gescoord door fouten van de tegenstander. Het wordt uiteindelijk 25-18.

Niveau vasthouden

Coach Marcel van Zuijlen is zeer tevreden met de afloop. “Aan het begin was ik even bang dat het een vechtstrijd zou worden toen we na die energieke start ineens inzakten. Gelukkig hebben de dames zich heel goed herpakt en dat niveau de rest van de wedstrijd vastgehouden. We hebben Alterno niet meer in het spel laten komen. Er waren veel mooie acties van onze kant, het was een energieke wedstrijd. Het resultaat is zoals we het hadden afgesproken, maar dan moeten ze het wel doen en dat hebben ze gedaan.”

Stand

Trivos neemt met de zege de koppositie weer over van Vocasa dat met 3-1 verloor van Longa’59. De Wijchenaren spelen zaterdag (16.00 uur) uit bij Engeltherm WSV in Warnsveld en over 2 weken thuis tegen Kuipers Flevoll.

Bron: Volleybal.nl
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.