AWC pakt met tien man een punt tegen UNA

AWC heeft in Veldhoven knap met 1-1 gelijkgespeeld tegen UNA, de nummer 2 in de competitie. Het zag er lang naar uit dat de Wijchenaren de volle buit zouden pakken. De gelijkmaker viel in de slotfase nadat verdediger Idar Kramer een rode kaart had gekregen.

Diezelfde Kramer stond voor het eerst, na een ernstige blessure, in de basis van de Wijchense ploeg.

Counter

De Veldhovenaren wisten in eigen huis de tegenstander uit Wijchen regelmatig flink onder druk te zetten. Dat resulteerde al in de vierde minuut in een bal op de lat. Maar ook AWC kreeg kansjes vanuit de counter. Dat leidde na een kwartier zelfs tot een 0-1 voorsprong door Boy Visser die na een pass van Daan Pauwels raak schoot. Met die stand werd ook de rust ingegaan.

Na de pauze was hetzelfde spelbeeld te zien, maar de gasten wisten door goed verdedigend werk stand te houden. Er leek een sensatie in de lucht te hangen.

Gelijkmaker

In de 89e minuut kreeg Kramer na een overtreding een rode kaart, waar geel volgens AWC meer op zijn plaats was. Dat was wel het sein voor UNA om alles op de aanval te gooien. In de 92e minuut leverde dat succes op door Yoeri Sijbers die koppend voor de 1-1 zorgde.

Ook na de wedstrijd ging de strijd nog even door omdat de gemoederen aardig verhit raakten.

Elfde

Na het gelijkspel staat AWC als debutant nog steeds knap op een elfde plek in de 3e divisie B. De eerstkomende wedstrijd is zaterdag (19.00 uur), thuis tegen Blauw Geel’38 dat zesde staat.