‘Een steun in de rug voor de bouw van nieuwe woningen’

23 nov 2023, 10:00 Nieuws
cda woningbouwimpulsafbeelding1
CDA Wijchen is verheugd dat de gemeente Wijchen een bijdrage van bijna 1,3 miljoen euro ontvangt uit de Startbouwimpuls. “Wijchen staat voor een grote uitdaging op het gebied van woningbouw en deze financiële impuls is een welkome steun in de rug om de bouw van nieuwe woningen te versnellen”, zegt fractievoorzitter Björn Derksen.
Bijdragen uit Starbouwimpuls, aangekondigd door demissionair minister Hugo de Jonge, zorgt ervoor dat landelijk de bouw van ruim 31.000 nieuwe woningen versneld van start kan gaan, waarvan ongeveer 80 procent in de categorie betaalbaar valt.

Uitdagingen

“Het CDA pleit al langer voor extra financiële middelen voor woningbouw, zowel landelijk als lokaal," aldus Derksen. “De Startbouwimpuls stelt onze gemeente in staat om op al vergunde locaties de bouw te starten, ondanks de uitdagingen die we hebben ondervonden door gestegen rente en bouwkosten.”

Woningnood

Met 24 projecten die in het hele land nog dit jaar van start gaan, draagt de Startbouwimpuls bij aan het beperken van de dip in de woningbouw. De lokale CDA-fractie ziet dit als een belangrijke stap om de woningnood aan te pakken en de gemeente leefbaar te houden voor huidige en toekomstige inwoners.

Samenwerking

"Als lokale CDA-fractie zijn we trots op de intensieve samenwerking tussen gemeenten, ontwikkelaars en woningcorporaties die hebben bijgedragen aan het mogelijk maken van deze versnelling in de woningbouw”, aldus Derksen.
Voor de gemeente Wijchen gaat het om een bijdrage van bijna 1,3 miljoen. Dat is een heel mooi bedrag. Dit toont aan dat wanneer we samenwerken, we daadwerkelijk resultaten kunnen boeken voor onze gemeenschap.”