Tiende winst op rij voor volleybalsters Trivos

03 dec 2023, 14:15 Nieuws
trivos d1 022
Met de tiende winst op rij en de volle 5 punten gescoord, verstevigen de vrouwen van Trivos hun koppositie in de tweede divisie B. Dit keer moest Flevoll eraan geloven dat met een 4-0 nederlaag terug naar Fleringen werd gestuurd.
Coach Marcel van Zuijlen is blij dat zijn team weer een keer een 4-0 zege pakten. “We hebben weer eens 5 punten gepakt en iedereen heeft gespeeld, dus iedereen is blij. Een prima mentale voorbereiding voor de wedstrijd van zaterdag tegen VoCASA DS 2, de nummer 2.”

Poeier

Trivos start de eerste set prima. Nora van der Bend scoort samen met Kyra van Dijk de eerste punten met slimme prikballen. Flevoll heeft duidelijk moeite met de pass en na de eerste time-out trekken de gasten een beetje bij, maar Trivos zit duidelijk beter in de wedstrijd. Op 18-9 neemt Flevoll de tweede time-out. Trivos voert de druk echter op met een mooie pipeaanval van Roos Mast, een midaanval van Kyra van Dijk en een flinke poeier van Lynn Stevens. Na een lekkere omloopbal van Debbie de Graaf en een bal die Flevoll buiten de lijnen slaat is de eerste set binnen: 25-14.

Blessure

In de tweede set komt bij Trivos voor het eerst sinds ruim 2 jaar Sanne Jansen, die hersteld is van een hardnekkige blessure, weer in het veld. Trivos houdt het tempo van de eerste set vast en loopt via onder meer smashes van Kristy Goijarts en Norah van Beers uit naar 18-13. Na een goede servicebeurt van Goijarts beslist Kyra van Dijk de set: 25-17.

Mooie aanvallen

In de derde set is het eerste punt voor Trivos na een mooie omloopbal van Esmee Driessen. Snel daarna volgen mooie aanvallen van Goijarts en Mast. Het zet Trivos op voorsprong, maar Flevoll blijft beter bij en staat zelfs even voor. Na een goede aanval en een killblok van Flevoll is het 4-6 en neemt coach Marcel van Zuijlen een time-out.
Na de 10-10 zetten de Wijchense vrouwen door. Flevoll komt weer dichterbij tot 18-17 en probeert het tij nog te keren met een time-out op 21-18. Het helpt niet meer. Aan het eind van de set steelt Norah van Beers de show met mooie aanvallen. Een bal in het net bepaalt de set op 25-21.

Blokwerk

De vierde set start Trivos met een achterstand van 0-4. Van Zuijlen grijpt in met een time-out en de volgende 4 punten zijn voor de gastvrouwen. Na 10-9 en een time-out van de gasten, loopt Trivos uit naar 16-10. Via 18-15 wordt het uiteindelijk winst voor de Wijchenaren. Een prikballetje van Nora van der Bend, goed blokwerk en de laatste klap van Goijarts bepalen de eindstand op 25-22.

Niveau

Volgens coach Van Zuijlen was deze thuiswedstrijd van Trivos niet te vergelijken met de uitwedstrijd tegen dit team enkele weken geleden. “Dat had alles te maken met het niveau dat Flevoll liet zien. Het gevaar bij een wedstrijd als deze, als de tegenstander zich niet van zijn beste kant laat zien, is dat je zelf mee gaat klungelen. Maar dat gebeurde bij ons niet. Het bleef goed lopen, ondanks de wissels die zijn toegepast. Daardoor heeft iedereen kunnen spelen, dat is fijn. Ik ben dan ook blij met deze uitkomst. We hebben de afgelopen tijd genoeg 3-2 overwinningen gehad, deze 4-0 voelt voor iedereen goed. We hebben allemaal onze bijdrage kunnen leveren aan deze winst.”

Topper

Trivos speelt komende zaterdag weer thuis; dan is de tegenstander VoCASA. De strijd tussen de nummer 1 en 2 in Sportcentrum Arcus begint om 15.00 uur.
(bron: Annemarie Driessen)