Velo blijkt te sterk voor Smashing: 7-1

Yannic Smeets
Yannic Smeets
Foto: René Lagerwaard

Smashing heeft aan de ontmoeting met Velo 1 punt overgehouden. In Wateringen gingen de Wijchense badmintonners met 7-1 ten onder. Voor het enige punt zorgden Lieke Maes en Maureen Zewald die in het vrouwendubbel hun partij wonnen.

Bij Smashing deed Rune van Dalm mee, die eerder deze week nog aan de EK-kwalificatie voor teams meedeed. Hij mocht meteen beginnen in de dubbel samen met Casper Spaans tegen Ewout Beukers en Jim Middelburg. Die wisten de partij met overtuigende cijfers te winnen:  14-21, 9-21.

Gelegenheidskoppel

Door een blessure van Milou Lugters aan de kant van Velo, speelde Maes en Zewald tegen het gelegenheidskoppel Myke Halkema en Veda Diemel. De eerste set ging gelijk op en bleef tot het einde spannend. De vrouwen van Smashing wisten steeds beter de goede tactiek uit te voeren en daarmee de eerste set nipt binnen te halen (27-25). Deze tactiek werd doorgezet in de tweede set en daarmee werd het eerste vrouwendubbel voor Smashing verzilverd: 21-14.

Thriller

Leonie Rovers speelde tegen Amy Tan; ze wist goed mee te komen, maar moest de punten toch aan haar tegenstander laten: 21-10, 21-12. Op de baan ernaast speelde Yannic Smeets bezig tegen Mats Duwel. Dit beloofde een thriller te worden. Met een paar punten voorsprong wist de Wijchenaar het eerste setpoint binnen te slepen (21-19). Ook in de tweede set stond hij een paar punten voor, maar wist de matchpoints niet te verzilveren (20-22). Tot op het eind bleef het spannend, maar Duwel trok aan het langste eind (19-21).

Rally’s

Ook de partij van Van Dalm tegen Dion Rovers ging verloren. De eerste set was voor Smashing 21-18. Er werden lange rally’s gespeeld waarbij de tweede set net aan gewonnen werd door Rovers (19-21). In de derde set was het spel net niet genoeg om toch nog te winnen en ging ook deze wedstrijd ook verloren (19-21).

Zewald maakte in haar partij tegen Diemel te veel fouten waar de tegenstander van kon profiteren: 11-21, 17-21.

Verrassend

De eerste gemengddubbelpartij was een strijd binnen de familie Rovers. Casper Spaans en Leonie Rovers speelde tegen Myke Halsema en broer Dion Rovers. In de eerste set wist het Wateringse duo net te winnen met 22-20. In de tweede set liepen Halsema en Rovers verder uit en wonnen de wedstrijd (21-12).

Teun Gootzen en Lieke Maes verloren de eerste set van Jim Middelburg en Amy Tan (21-11), maar speelden in de tweede set ze veel beter en wisten verrassend een set binnen te slepen (21-19). In de laatste set maakten een paar foutjes het verschil te groot en daarmee ging ook dit laatste punt naar Velo (21-17).

Laatste

De Wijchenaren staan in de eredivisie laatste met 12 punten; Roosterse BC heeft 20 punten en Amersfoort 25. Smashing speelt komende zaterdag thuis tegen Amersfoort; aanvang is 19.00 uur.

Bron: Badminton.nl

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen