Kerstvakantie in Museum Kasteel Wijchen

Foto: Museum Kasteel Wijchen

In de kerstvakantie is er van alles te doen en te beleven in Museum Kasteel Wijchen. Bij de tentoonstelling KOUD! organiseert het museum verschillende kinderactiviteiten zoals een kindercollege en een tijdreis naar de ijstijd.

De activiteiten beginnen woensdag 27 december. Kinderen kunnen tijdens een bezoek aan het museum een mammoetjasje maken. Ook leest een medewerker van het museum een verhaal voor over de ijstijd.

Mammoeten

Donderdagmiddag 28 december neemt Sandra van Dam van Curiosityworld kinderen in een lezing mee naar de tijd van mammoeten en neanderthalers. Na de lezing gaan de kinderen in een workshop aan de slag en een ijstijdlandschap maken met dieren uit die tijd. Vooraf aanmelden verplicht.

Oerstoertour

Woensdagmiddag 3 januari neemt Tialda Hoogeveen kinderen in de ‘Oerstoertour’ mee op een tijdreis naar de laatste ijstijd. Naast luisteren komen kinderen letterlijk in aanraking met de ijstijd, dankzij de botten en kaken die zij meeneemt. Ook kunnen kinderen met de botten op de foto. Vooraf aanmelden via de website van het museum.

Limes Festival

Van 26 december tot en met 6 januari is het Limes Festival. Museum Kasteel Wijchen organiseert tijdens dit festival voor 4 januari een lezing over het leven in een Romeinse villa (aanvang 14.00 uur) Vooraf aanmelden is niet nodig.

Kei en Kies

Op zondag 7 januari is er tussen 11.00 en 15.00 uur ‘Tussen Kei en Kies’. Hierbij kan men zelf gevonden botmateriaal, aardewerk of (vuur)stenen meenemen. Een expert vertelt dan meer over die vondst.

Leesbeestbakfiets

Op 28 december en 3 januari komt een medewerker van de Bibliotheek Wijchen met de Leesbeestbakfiets naar het museum om voor te lezen. Op 2 januari vertelt een medewerker van het museum een winterverhaal.

Speurtochten

Tijdens de openingstijden van het museum kunnen kinderen aan speurtochten meedoen. Met familie of vrienden kan men de spannende escaperoute ‘Het verloren verhaal van Gelderland’ volgen of op zondagen deelnemen aan de weekendrondleiding.

Aanmelden

De meeste activiteiten zijn toegankelijk met een geldig museumticket. Voor het kindercollege op 28 december geldt een toeslag van 2 euro.

Meer informatie, aanvangstijden en aanmelden voor het kindercollege en de Oerstoertour kan men vinden op de website van het museum: www.museumwijchen.nl. In de kerstvakantie is het museum gesloten op 25 december en 1 januari. Op 24 en 31 december sluit het museum een uur eerder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen