Studentenvakbond helpt gedupeerden datalek HAN

Foto: Pixabay

Wijchenaren die student zijn of zijn geweest van de HAN University of Applied Sciences kunnen aanspraak maken op schadevergoeding als gevolg van een datalek in september 2021. De HAN (de voormalige Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) heeft na gesprekken met Studentenvakbond AKKU toegezegd gedupeerden te gaan compenseren.

De toezegging vormt het vervolg op de rechterlijke uitspraak in zaak tussen de HAN en oud-student Bram Kleisterlee. In deze procedure werd de HAN aansprakelijk gesteld voor het datalek. Ook moest de hogeschool Kleisterlee 300 euro schadevergoeding betalen.

Maatwerk

De HAN zegt de schadeclaims van andere gedupeerden van het datalek individueel te willen behandelen en aangegeven andere zaken zorgvuldig en met maatwerk te willen behandelen, zodat elke zaak een passende afhandeling krijgt. Studentenvakbond AKKU is tevreden met deze regeling en het feit dat HAN hier zorgvuldig werk van gaat maken.

Regeling

AKKU zegt een goed verloop in de gaten te houden en wil dat andere gedupeerden tijdig en deskundig worden geholpen, zeker omdat er al 2 jaar sinds het datalek is verstreken. “Zolang dit ook daadwerkelijk gebeurt, zien wij geen probleem met de regeling zoals de HAN deze voorstelt”’, zegt AKKU-voorzitter Mo Quirijnen.

Juridisch advies

Andere gedupeerden van het datalek kunnen zich dan ook bij de studentenvakbond melden voor enige hulp die zij nodig hebben in dit proces. “Wij willen dat HAN-studenten en oud-studenten een goede afwikkeling van hun zaak krijgen. Zij kunnen bij ons aankloppen voor juridisch advies en ondersteuning tijdens gesprekken over schadevergoeding”, aldus Quirijnen.
Gedupeerden kunnen zich melden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen