Wie bedenkt een straatnaam voor Wijchen-West?

Foto: Pixabay/collage

Voor de wijken De Groene Geest en De Vormers in nieuwbouwplan Wijchen-West moeten straatnamen bedacht worden. Wijchenaren kunnen daarop hun creativiteit loslaten en hun suggesties doorgeven aan de gemeente.

Een van de wijken krijgt het thema ‘Wijchense helden’, voor de andere wijk zoekt de gemeente nog een passend thema.

Wijchense held

Een straatnaam moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. In het geval van Wijchense helden gelden extra voorwaarden. De Wijchense held of de bekende Wijchenaar is:

  • een lokaal bekende persoon die in een belangrijke mate heeft bijgedragen aan de Wijchense gemeenschap, de ontwikkeling van de gemeente en/of daarbuiten, bijvoorbeeld landelijk;
  • langer dan 10 jaar geleden overleden;
  • van onbesproken gedrag. De levensloop van de betreffende persoon moet zorgvuldig worden nagegaan.

Voorwaarden

Wie een voorstel voor een straatnaam wil doen, moet aangeven waarom de voorgestelde persoon volgens de inzender een Wijchense held of bekende Wijchenaar is en waaruit dat blijkt. Verder mag een (vergelijkbare) naam maar 1 keer voorkomen in dezelfde woonplaats en dient de naam goed en makkelijk uitspreekbaar en te spellen zijn.

Ook kunnen voorstellen met motivatie worden ingediend voor een thema voor straatnamen voor de andere wijk.

Insturen

Wie een naam (of namen) bedacht heeft, kan deze voor 21 januari 2024 via e-mail insturen naar [email protected] of per post naar Gemeente Wijchen, team Geo-informatie, Kasteellaan 27, 6602 DB Wijchen.


FEITEN Wijchen-West

  • De nieuwe wijk Wijchen-West ligt tegen de landerijen van de Vormerse hoeve.
  • Vanaf 2025 verrijst hier een veelzijdige wijk met waterpartijen en groen, nieuwe woonvormen, duurzame verwarming, een snelfietsverbinding, fietscrossbaan, deelauto’s en misschien een NS-station.
  • Er komen 1300 nieuwe woningen voor starters, senioren, gezinnen en kleine huishoudens. Een groot deel van de woningen valt in het betaalbare segment.
Dossier: Wijchen-West
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen