Politievolleybalvrouwen nog in onzekerheid

Foto: Facebook Nederlands Politie Volleybalteam Dames

Het Nederlandse politievolleybalteam is in Sportcentrum Arcus in Wijchen tijdens kwalificatiewedstrijden als tweede geëindigd in de poule. Het hangt nu af van de uitslagen in de andere poules die in februari en april aan de bak komen. Op het spel staat kwalificatie voor het Europees Politie Kampioenschap (EPK).

De nationale vrouwen verloren hun eerste wedstrijd, tegen Italië, met 3-0. De wedstrijd tussen Italië en Slowakije eindigde ook in Italiaanse winst (3-0) waardoor die vrouwen eerste werden in hun poule.

Op stoom

Het duel van Nederland tegen Slowakije moest uitsluitsel geven of Nederland nog kans maakte op kwalificatie. Na een voorzichtig begin en een time-out op een 19-23 achterstand, kwamen de politievrouwen op stoom en werd de eerste set binnengesleept. In de volgende sets speelde het team goed en netjes en was de 3-0 winst snel binnen.

Afwachten

De winst op Slowakije betekende de tweede plek in de poule. Maar ook afwachten of dat genoeg is om in september in Duitsland mee te doen aan het EPK.

Tijdens het laatste EPK in 2019 in Praag, haalde de Nederlandse politievolleybalvrouwen een zevende plek. In het huidige team spelen nog maar een paar vrouwen die er 5 jaar geleden ook bij waren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen