PvdA wil sporten voor senioren stimuleren

Foto: Pixabay

Als het aan de PvdA ligt komen er dit jaar ook weer open dagen om senioren kennis te laten maken met (aangepast) sporten. En dan niet alleen voor de buitensporten, maar ook voor binnensporten.

In september 2022 en maart 2023 zijn er door diverse sportverenigingen op sportpark De Wijchert open dagen gehouden om senioren kennis te laten maken met (aangepast) sporten.

Buitensporten

Tijdens die open dagen konden de deelnemers kennismaken met diverse sporten, zoals OldStar-tennis, atletiek, walking voetbal en diverse binnensporten aangeboden door Blijf Fit. Tijdens deze dagen lag de nadruk vooral op de buitensporten. De dagen werden druk bezocht.

Sociale aspect

Alle clubs mochten volgens de PvdA na afloop een aantal nieuwe leden verwelkomen. Het sociale aspect speelde ook een rol; het bleken gezellige dagen, waar oude bekenden elkaar weer ontmoetten.

Vervolg

De PvdA-fractie heeft aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd of er een vervolg komt op deze open dagen om senioren kennis te laten maken met (aangepast) sporten. Ook wil de fractie weten of er een vergelijkbare open dag voor de binnensportverenigingen komt.

Stimuleren

Los van de open dagen wil de PvdA weten op wat voor een manier het college de sportverenigingen stimuleert om meer bekendheid te geven aan het sporten door senioren, al dan niet aangepast.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen