Smashing begint 2024 met punt tegen BC Drop Shot

Yannic Smeets van BC Smashing
Yannic Smeets van BC Smashing
Foto: René Lagerwaard

In de eerste wedstrijd in het nieuwe jaar wist Smashing in de thuiswedstrijd  tegen Drop Shot 1 punt te behalen. Met de laatste wedstrijden in zicht aast het Haagse Drop Shot op een plek in de play-offs en een goed resultaat tegen de Wijchense badmintonners was noodzakelijk.

Teun Gootzen en Yannic Smeets mochten in het mannendubbel aantreden tegen Nick Fransman en Dicky Palyama. Die laatsten lieten er geen gras over groeien. Zij wonnen met 21-13 en 21-18.

Foutjes

Maureen Zewald en Lieke Maes amen het op tegen Iris van Leijsen en Kelly van Buiten. Dit werd een mooie pot die in beide sets tot de 11 gelijk opging. Daarna slopen er wat foutjes in bij de Wijchense speelsters. De winst ging naar Drop Shot: 21-14, 21-16.

Eerste winstpunt

Rune van Dalm speelde de tweede mannensingle tegen Lars Kros. Een snel weerzien voor beide mannen. Iets minder dan 2 weken geleden kwamen zij elkaar namelijk tegen in de halve finale van het Schijndel-toernooi. Waar Kros daar nog in 3 sets aan het langste eind trok, was nu Van Dalm de winnaar. Hij liet goed spel zien en speelde bekeken; het eerste winstpuntje voor 2dA Smashing was een feit: 21-19, 21-15.

Bronzen medaille

Leonie Rovers peelde tegen Natalia Perminova die een verdienstelijk badmintonverleden heeft met onder andere een bronzen medaille op het European Junior Championchip op zak. Ze heeft haar racket wel in 2023 een tijd aan de kant moeten leggen voor de geboorte van haar zoontje. Ze speelde krachtig en liet weinig tot geen ruimte over voor Rovers. De winst ging met 21-6 en 21-7 naar Drop Shot waarmee de tussenstand 3-1 werd.

Scherp netspel

Casper Spaans heeft gestreden voor wat hij waard was tegen Nick Fransman. Die laatste  oogde fit, maakte weinig eigen fouten en wist vooral dankzij zijn scherpe netspel de winst af te dwingen: 21-3, 21-5.

Maureen Zewald speelde tegen Novi Wieland. Het werd een zwaarbevochten zege voor Wieland die op het eind toch de winst naar zich toe wist te trekken met 21-17 en 21-18.

Gemengd

Beide gemengddubbels werden gewonnen door de Haagse tegenstander. Smeets en Rovers verloren van Kros en Van Buiten (21-12, 21-14). Gootzen en Maes verloren ook in 2 sets van Palyama en Van Leijsen (21-13, 21-12). Daarmee kwam de eindstand op 7-1.

Nieuwjaarsborrel

De volgende wedstrijd is komende zaterdag (13 januari, 19.00 uur) thuis in ’t Achterom tegen Roosterse BC. Na de wedstrijd (rond 21.30 uur) is er een nieuwjaarsborrel van BC Smashing.

Bron: Badminton.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen