AWC nieuw in top 100 van ranglijst amateurclubs

Foto: De VoetbalTrainer

Voor de tiende keer heeft De VoetbalTrainer de Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Nieuwkomer in de top 100 is AWC dat een 70e plaats bezet. Woezik is 130e.

AFC uit Amsterdam is opnieuw de winnaar in het totaalklassement en ook de nummer 1 bij de jeugd. De Voetbaltrainer is het vakblad voor Nederlandse voetbaltrainers en -coaches.

Eerste teams

De lijst komt tot stand op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Ook de Onder 23-teams tellen mee bij de junioren. In de score telt Onder 23 óf Onder 21 mee. Ook telt de score van Onder 19 óf Onder 18. Bij gelijke rangschikking in punten wordt de rangvolgorde bepaald door in eerste instantie het niveau van het eerste elftal en daarna het niveau van de jeugdteams.

AFC eerste

Net als in de voorgaande jaren staat AFC uit Amsterdam bovenaan, nu gevolgd door de Koninklijke HFC en Quick Boys. Op de vierde plaats staat Excelsior Maassluis en daarna Alphense Boys. Nieuwkomers in de top 10 zijn AFC ’34, Hollandia en DEM. Weggevallen uit de top 10 is onder meer De Treffers uit Groesbeek.

Nieuwkomers

Nieuw in de top 100 zijn AWC, Houten, Noordwijk, av Sparta, GVAV-Rapiditas, Odin ’59, TSC, SCPB’22, FC Skillz Wateringse V., sc Buitenboys, FC Rijnvogels en Xerxes DZB. In totaal komen 28 nieuwe amateurclubs voor in de Top 200. In de regio Arnhem/Nijmegen is AWC de derde club (na De Treffers en Orion) en Woezik zesde.

Jeugdteams

Bij de rangschikking naar jeugdteams staat Woezik 132 en AWC 144. In de top 100 van jongere leeftijdsklassen (Onder 16/15/14/13) komen beide verenigingen niet voor. Nieuw dit jaar is het overzicht met de vergelijking van het eerste elftal met de jeugdteams én de vergelijking van betaaldvoetbalorganisaties met amateurclubs.

Ranglijsten

Alle informatie inclusief, de ranglijsten voor alleen jeugdopleidingen, provincie-overzichten en een nadere uitleg over de aangepaste puntentelling is te vinden via deze link.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! 

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen