Trivos-vrouwen zetten zegetocht voort

Blije gezichten bij de Trivos-vrouwen

De vrouwen van Trivos hebben zichzelf afgelopen zaterdag een grote dienst bewezen door met 4-0 te winnen van Longa ’59, een van de directe concurrenten om het kampioenschap in de tweede divisie B. Met de winst breidt Trivos de afstand ten opzichte van de concurrentie verder uit. ‘We zijn erg tevreden met deze 5 punten’, aldus coach Marcel van Zuijlen.

Het is al sinds het begin van de competitie spannend in de top van de tweede divisie B. En ook al was het pas de eerste wedstrijd na de winterstop en heeft Trivos nog 9 wedstrijden te gaan in deze competitie, zaterdag was een belangrijke wedstrijd. Die spanning in de partij tegen Longa ’59 was vanaf het begin voelbaar.

Stabiele servicebeurt

In de eerste set start komt Trivos als eerste op voorsprong, onder andere door goed blokwerk van Kyra van Dijk en Kristy Goijarts. Bij de stand 15-8 volgt een tweede time-out voor Longa. Hierna blijven Norah van Beers en Kristy Goijarts erop klappen op een zeer stabiele servicebeurt van Nora van der Bend. Het is al snel 19-9. De laatste punten van de set worden gemaakt door een mooie aanval van Evie Driessen en een netfout van Longa: 25-11.

Hoog tempo

Ook in de tweede set pakt Trivos al snel de leiding met mooie aanvallen van Driessen en Goijarts. Trivos loopt uit door wederom servicefouten aan de kant van Longa. Het spel van de Wijchense vrouwen is gevarieerd en blijft in hoog tempo doorgaan met aanvallen die blijven komen van Goijarts en Van Beers. Longa maakt zelf de nodige fouten en laat Trivos uitlopen. De set eindigt met 25-12.

Time-out

In de derde set komt Trivos voor het eerst op achterstand en zijn er een paar misverstanden. Na een gelijke stand (7-7) blijft Longa bij. Bij 14-16 vraagt coach Van Zuijlen zijn eerste time-out van de wedstrijd aan. Door mooi aanvalswerk van Roos Mast haakt Trivos weer aan en komt op 21-19. Bij 22-21 volgt een tweede Wijchense time-out. Na een prikbal van Trivos is het 26-24 en is de derde setwinst binnen.

Vastbijten

Ook de vierde set start Trivos op achterstand. Het vuur van de eerste sets is eruit, maar de vrouwen bijten zich vast. De vrouwen uit Lichtenvoorde komen op voorsprong. Bij 17-18 en een time-out voor Trivos, komt de Wijchense ploeg weer op voorsprong na mooie smashes van Goijarts en Debbie de Graaf. Het blijft gelijkop gaan tot 23-23, maar dan vliegt de aanval van Goijarts via het blok van Longa uit en stuitert even later haar service via de netrand op de vloer bij Longa: 25-23 en een 4-0 zege.

Content

Coach Marcel van Zuijlen is na afloop zeer content met het resultaat: ‘De eerste twee sets hebben we zeer overtuigend gewonnen door veel servicedruk en een stabiele pass. Ook aanvallend en verdedigend hadden we de zaken goed voor elkaar. Vanaf de derde set speelde Longa met een andere spelverdeelster. De service liep bij Longa beter waardoor de pass bij ons wat minder werd. Wij maakten op meerdere fronten meer onnodige fouten en maakten het daardoor onnodig spannend. Maar natuurlijk ben ik erg tevreden met deze 5 punten.