Rune van Dalm redt eer voor BC Smashing

Foto: Pixabay

De badmintonners van BC Smashing stevenen af op de play-offs om hun verblijf in de eredivisie voor volgend seizoen veilig te kunnen stellen. Tegen nummer twee van de eredivisie F.I.T. Almere wist alleen Rune van Dalm een punt te pakken. Na de 7-1 nederlaag blijven de Wijchenaren onderaan staan.

Yannic Smeets en Teun Gootzen kwamen tekort tegen Alex Vlaar en Dennis Koppen die met 21-13 en 21-9 wonnen. Ook het vrouwendubbel Sterre Bang/Maureen Zewald moest de zege aan de tegenstander laten. Tegen Kirsten de Wit en Diede Odijk werd het afgetekend 21-10 en 21-13.

Eerste punt

Casper Spaans bleek niets in te brengen te hebben tegen Noah Haase die probleemloos met 21-5 en 21-8 zijn Wijchense tegenstander aan de kant schoof.

In de andere mannenenkel ging het er anders aan toe. Rune van Dalm wont de eerste set van Koppen, maar moest de tweede aan de tegenstander uit Almere laten: 21-11. De derde beslissende set was echter weer een prooi van Van Dalm die het lang spannend heield maar uiteindelijk met 23-21 het eerste punt voor Smashing bijschreef.

Onderspit

In het vrouwenenkel dolf Leonie Rovers het onderspit tegen Alida Chen (21-17, 21-8) en Kon Maureen Zewald tegenstander Odijk net niet bijbenen: 21-14, 22-20.

In de gemengddubbels moesten Smeets en Rovers het hoofd buigen voor Vlaar en Chen (21-14, 21-13) en konden Gootzen en Sterre Bang, die Lieke Maes weer verving, het niet bolwerken tegen Haase en De Wit: 21-10, 21-8.

Onderste plek

Met de 7-1 nederlaag blijft BC Smashing op de onderste plek staan met 21 punten, 5 minder dan Roosterse BC.

De eerstkomende tegenstander voor het Wijchense team is Dunlop DKC, de nummer een op de ranglijst. Dewedstrijd is zaterdag in sporthal Achterlo, aanvang 19.00 uur.

Bron: badminton.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen