Zilveren Draagspeld voor rector Henk Keijman

Henk Keijman (r) met de Zilveren Draagspeld en burgemeester Renske Helmer-Englebert
Henk Keijman (r) met de Zilveren Draagspeld en burgemeester Renske Helmer-Englebert
Foto: gemeente Wijchen

Henk Keijman (65) heeft bij zijn afscheid als rector van het Maaswaal College de Zilveren Draagspeld van de gemeente Wijchen gekregen. De onderscheiding werd vanmiddag uitgereikt door burgemeester Renske Helmer-Englebert.

Gemeente Wijchen reikt de Zilveren Draagspeld uit aan personen die zich op een bijzondere manier voor inwoners inzetten. Keijman ontving de onderscheiding omdat hij een belangrijke en zichtbare bijdrage leverde aan de huidige identiteit van het Maaswaal College.

Zeist

Henk Keijman startte als docent levensbeschouwing en neemt nu na 45 jaar afscheid in de functie van rector van het Maaswaal College. Hij begon als leraar op SG de Wiekslag in Zeist en werd later leraar kantoor/verkooppraktijk en godsdienst op SG de Klokkenberg in Nijmegen.

Vestigingseider

In 1993 begon hij als docent levensbeschouwing, kantoor- en verkooppraktijk op het Maaswaal College en werd in 2002 vestigingseider op de locatie aan de Oosterweg. Hier was hij integraal verantwoordelijk voor het opzetten van een juniorcollege vmbo na de fusie met svo lom De Meerdreef.

Rector

Een jaar later werd hij, ad interim, directeur vmbo en in 2004 locatiedirecteur vmbo. In 2012 volgde zijn benoeming tot rector van het Maaswaal College. Hij heeft volgens Helmer altijd extra oog gehad voor kwetsbare leerlingen. Hij zorgde met visie en daadkracht voor volwaardig vmbo-onderwijs in de gemeente en stak veel tijd en energie in de totstandkoming hiervan.

Kwetsbare leerlingen

De laatste 11 jaar had hij als rector beide locaties van het Maaswaal College (Oosterweg en Veenseweg) onder zijn hoede. Ongeacht de omstandigheden bleef hij zorgen voor verbinding; tussen school en leerling, maar ook tussen school en personeel. Ook in het regiobestuur kwam hij op voor de belangen van de (kwetsbare) leerlingen.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen