Geschiedenis en herinneringen gevangen in keramiek

Keramische potten van de hand van Ine van Gaalen
Keramische potten van de hand van Ine van Gaalen
Foto: KunstKring Wijchen

Ine van Gaalen uit Wijchen toont komende maand nieuw werk tijdens een expositie in het Kunsthuis in Wijchen. Te zien zijn keramische potten die zijn geïnspireerd op de interieurstoffen en patronen van de Lakatex-fabriek.

Van Gaalen is voor haar nieuwe werk teruggegaan naar haar jeugd, waar de interieurstoffen van de Lakatex-fabriek een diepe indruk op haar maakten. Deze fabriek stond in de jaren zeventig aan de Nieuweweg in Wijchen, op de plek waar later Sporthal Olympic stond.

Keramiste Ine van Gaalen aan het werk. Foto: TerrAzul

Jaren zestig

De meeste stoffen zijn verdwenen, maar leven nog voort in de herinneringen van veel Wijchenaren. De keramiste, een Wijchens schoolmeisje in de jaren zestig, heeft in haar keramische potten de jarenzestig en -zeventigstijl van deze stoffen verbeeld.

Oude patronen

De combinatie van vormen, patronen, kleuren, teksten en tekeningen verwijst naar gebeurtenissen uit deze periode. Oude patronen zijn verwerkt op de potten en vormen samen een beeld van de jeugdherinneringen van Ine van Gaalen.

Februari

De tentoonstelling Oude patronen, nieuwe druk opent op komende zaterdag, 3 februari, en is tot en met 25 februari in het Kunsthuis aan de Kasteellaan te zien op zaterdag- en zondagen tussen 12.00 en 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen