Lezing over hoe er na God over God gedacht wordt

Foto: Pixabay

Rick Benjamins, oud-predikant in Maas en Waal en nu hoogleraar aan de Protestantse Theologische Universiteit, geeft op donderdag 8 februari een lezing in Wijchen. Onderwerp is: ‘Hoe er na God over God gedacht wordt’.

Benjamins behandelt het onderwerp aan de hand van zijn boek Boven is onder ons. In dat boek neemt hij de staat op van de (post)moderne theologie. Hij bespreekt de mogelijkheden van een theologie ‘na Kuitert’.

Zelfstandig wezen

Harry Kuitert geldt in het theologische landschap als een theoloog die afscheid nam van een ‘God die als zelfstandig wezen bestaat daarboven’. Benjamins gaat verder en geeft aan dat er ‘ook na God nog steeds over God wordt nagedacht’.

Prof. dr. Rick Benjamins. Foto: Protestantse Theologische Universiteit

Predikant

Rick Benjamins is in 1964 geboren in Hoogeveen. Hij studeerde theologie in Groningen en Marburg en promoveerde in 1993 op een proefschrift over de theologie van Origenes. Van 1993 tot 2008 was hij predikant in de hervormde gemeenten van Middelstum en Huizinge, de protestantse streekgemeente Maas en Waal en de PKN-gemeente van Heemskerk.

Vanaf september 2012 was hij bijzonder hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en sinds september 2022 hoogleraar vrijzinnige theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit. Hij schreef diverse boeken.

De Schakel

De lezing van Rick Benjamins is op donderdag 8 februari in De Schakel aan de Pius XII-straat in Wijchen en begint om 20.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen