Wijchense badmintonners laatste in eredivisie

De selectie van het eerste team van BC Smashing (zie uitgebreid bijschrift onder artikel)
De selectie van het eerste team van BC Smashing (zie uitgebreid bijschrift onder artikel)
Foto: René Lagerwaard

BC Smashing heeft aan het treffen met koploper Dunlop DKC 1 punt overgehouden. In het enkelspel versloeg Maureen Zewald met 21-15 en 21-13 tegenstandster Liselotte van Balen. Het betekende wel een 7-1 nederlaag en daarmee zijn de Wijchense badmintonners als laatste geëindigd in de eredivisie. DKC heeft zich geplaatst voor de finale van het kampioenschap.

Als nummer 8 bestaat de kans dat Smashing een beslissingswedstrijd moet spelen tegen het hoogst geëindigde standaardteam in de eerste divisie om te proberen het verblijf in de eredivisie voor volgend seizoen veilig te stellen. Het hoogst geëindigde standaardteam in de eerste divisie staat het vrij om wel of niet die beslissingswedstrijd te spelen.

Tegenstand

In sporthal Achterlo trad Smashing aan zonder Rune van Dalm en Casper Spaans die in IJsland meededen aan Iceland International. Lieke Maes is nog steeds geblesseerd.

Voor eigen publiek redden invaller Timo Poos en Yannic Smeets het niet tegen Gijs Duijs en Michiel Kruijt: 15-21, 16-21. Bij de vrouwen konden Sterre Bang (die Maes weer verving) en Maureen Zewald met name in de eerste set tegenstand geven aan Jaymie Laurens en Alyssa Tirosentono: 5-21. De tweede set ging beter, maar de 17-21 betekende wel verlies.

Verrassing

Teun Gootzen probeerde wat hij kon tegen Joran Kweekel (Nederlands kampioen 2023), maar de speler van DKC bleek te sterk: 9-21, 14-21. Ook Smeets moest het in zijn partij afleggen; Kruijt won met 21-17 en 21-16.

Maureen Zewald zorgde voor het enige Wijchense punt. Foto: René Lagerwaard

Leonie Rovers legde Laurens het vuur na aan de schenen, maar de speelster van DKC trok de winst naar zich toe met 17-21 en 18-21. Poos en Rovers waren in hun partij tegen Kweekel en Tirtosentono dicht bij een verrassing, maar met 2 keer 22-20 trokken de gasten aan het langste eind.

Nipt

Gootzen en Bang slaagden erin een derde set af te dwingen in hun partij tegen Andy Buijk en Van Balen. De eerste set ging naar de gasten (15-21), de tweede was voor het Wijchense duo (21-18). In de beslissende derde set kon het alle kanten opgaan, maar helaas voor Smashing was de winst nipt voor DKC: 22-20.

Finale eredivisie

Daarmee plaatste Dunlop-DKC zich als eerste team voor de finale van de Eredivisie 2023-2024. De Haagse formatie eindigde als eerste in de reguliere competitie verdiende daarmee een rechtstreeks ticket voor de eindstrijd. De tegenstander komt uit de halve finale tussen F.I.T. Almere en BC Drop Shot. Beide teams strijden over twee wedstrijden voor het andere finaleticket. De finale Eredivisie wordt gespeeld op zaterdag 23 maart 2024 in de Maaspoort Den Bosch.

Smashing is door de nederlaag onderaan geëindigd met geen enkele overwinning. Die is wel nodig in de eventuele beslissingswedstrijd tegen een team uit de eerste divisie, willen de Wijchenaren ook volgend seizoen actief zijn op het hoogste niveau van de badmintoncompetitie.

Fotobijschrift: De selectie van het eerste team van BC Smashing: (v.l.n.r.) coach Ben Maes, Leonie Rovers, Casper Spaans, Lieke Maes, Yannic Smeets, Demi Lensselink, Teun Gootzen, Maureen Zewald en Rune van Dalm. Foto: René Lagerwaard

Bron: Badminton Nederland
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen