Zegereeks Trivos-vrouwen gaat door

Blije gezichten bij Trivos

In krap 2 uur tijd hebben de Wijchense vollebalvrouwen van Trivos tegenstander Avior zonder punten terug naar Deventer gestuurd. Dat betekent dat er weer 5 winstpunten bijgeschreven konden worden. Voor de tweede achtereenvolgende week.

Toch stond dat bij voorbaat niet vast. “Zo ongeveer het halve team werd na de 4-0 van vorige week geveld door de griep”, aldus coach Marcel van Zuijlen. Toch stonden op een na alle speelsters er afgelopen zaterdag weer.

Stabiel

In de eerste set heeft Trivos een voortvarende start: zowel het passen, setten, aanvallen als serveren lopen soepel. In korte tijd staat Trivos al flink voor na een goede servicereeks van de altijd stabiel serverende Nora van der Bend. Al snel staat het 10-3. Ook na de time-out van Avior bij 15-7 blijft Trivos doorstomen:  25-13.

Aanvalsrol

De tweede set gaat voor Trivos goed van start, maar Avior toont zich nu veel meer de gelijke. Bij 10-10 vraagt Trivos een time-out aan. Dit haalt niets uit. Bij 14-14 begint het echter te lopen bij Trivos. Norah van Beers en Kristy Goijarts groeien in hun aanvalsrol. Wieneke Eggermont staat goed te verdedigen, in haar flank gesteund door Evie Driessen, en Nora van der Bend geeft de een na de andere scherpe set. Uiteindelijk is het Kyra van Dijk die met een ketser op haar service de set beslist op 25-19.

Klungelen

De altijd lastige derde set begint Trivos sterk. Bij 8-4 nemen de vrouwen uit Deventer dan ook hun eerste time-out. Bij de stand 18-10 draait het beeld echter volledig en gaat Trivos klungelen. Bij 18-14 grijpt coach Marcel van Zuijlen in met een time-out. Deze heeft duidelijk zijn effect, want Trivos loopt hierna uit naar 24-15, met een glansrol voor Debbie de Graaf. Avior weet echter nog 6 punten te maken, maar dan is het klaar bij 25-21 en is het 3-0 voor Trivos.

Jongste telg

De winst is binnen, maar Trivos moet gefocust blijven in de vierde set. De 16-12 wordt gemaakt door Kristy Goijarts; het verschil van 4 punten achterstand maakt Avior niet meer goed. Het laatste punt is voor de jongste telg van het team: Norah van Beers klapt erop en met 25-22 zijn de vierde set en de 5 punten binnen.

Vertrouwen

Coach Marcel van Zuijlen: “Als je bedenkt dat we donderdag maar een half team fit hadden bij de training en nu weglopen met de volle winst, dan staat hier een tevreden coach. Over de hele linie hebben we stabiel verdedigings- en aanvalswerk laten zien. Dit geeft vertrouwen voor het laatste deel van de competitie.”