Gemeente Wijchen zet sportkampioenen in het zonnetje

De sportkampioenen, burgemeester en wethouder voor Kasteel Wijchen (uitgebreid bijschrift onder tekst)
De sportkampioenen, burgemeester en wethouder voor Kasteel Wijchen (uitgebreid bijschrift onder tekst)
Foto: gemeente Wijchen

Traditiegetrouw heeft de gemeente Wijchen de individuele sportkampioenen van het afgelopen jaar weer in het zonnetje gezet. Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke lunch in Kasteel Wijchen waar burgemeester Renske Helmer-Englebert en wethouder sport Bea Schouten de kampioenen verwelkomden.

Tijdens de lunch vertelden de sporters over hun sportieve prestaties en hun plannen en doelen voor 2024. Wethouder Schouten: “Sporten is heel belangrijk. Het houdt je fit en gezond, zowel lichamelijk als geestelijk. Daarom moedigen wij de inwoners van gemeente Wijchen aan om een sport te doen die ze leuk vinden. Want daarvoor kom je graag in beweging. Helemaal als je er ook nog eens heel goed in bent. Zoals deze kampioenen.”

Medaille

De lunch was voor alle individuele sporters die in gemeente Wijchen wonen en in 2023 een medaille bij een officieel Nederlands, Europees of wereldkampioenschap behaalden. Niet alle kampioenen konden bij de lunch aanwezig zijn, maar ijshockeyer Luc Kerstens, thaiboksers Lonato Prijor en Kachiné Gooding, BMX’ers Ranomi Janssen en Lieke Klaus en rolstoelbasketballer Ilse Arts waren erbij.

Dat in gemeente Wijchen sporters wonen die op hoog niveau uitblinken, maakt mij trots

Trots

Burgemeester Helmer: “Ik feliciteer de sporters van harte met hun kampioenschap. Het vraagt een enorme discipline en doorzettingsvermogen om uit te blinken in een sport. Dat in gemeente Wijchen sporters wonen die dit op hoog niveau weten te halen, maakt mij als burgemeester trots.”

Melden

Om ook de sportkampioenen van 2024 goed in beeld te krijgen roept gemeente Wijchen sporters op om deze prestaties bij de gemeente te melden. Wie een Nederlands, Europees, wereld- of Olympisch sportkampioen in 2024 kent die in Wijchen woont, kan dit melden via [email protected]. De gemeente Wijchen nodigt deze sporter dan uit voor de volgende editie van de ‘kampioenenlunch’.

Fotobijschrift: De sportkampioenen met wethouder en burgemeester; v.l.n.r. Luc Kerstens, Ranomi Janssen, Kachiné Gooding, burgemeester Renske Helmer, Lonato Prijor, Ilse Arts (voor), Lieke Klaus, wethouder Bea Schouten. Foto: gemeente Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen