Tiental AWC verliest thuis van tiental Gemert

Vreugde na de 1-0 door Boy Visser (10)

Op eigen terrein heeft AWC tegen Gemert een voorsprong niet in winst kunnen omzetten. De Brabanders wisten in het laatste half uur de 2-1 zege veilig te stellen. Gelukkig voor de Wijchenaren lieten de concurrenten in de onderste regionen ook punten liggen.

AWC speelde zonder de geschorste Daan Pauwels. Voor rust ging het spel in het begin op en neer met kansen voor Gemert en AWC vanuit de counter. Bas Brussaard kon namens de thuisploeg alleen op keeper Stefan Tielemans doorlopen, maar de aanvaller had het vizier niet op scherp staan en schoot hoog over.

Katachtig

Gemert kreeg ook een kans uit een corner, maar de uitblinkende doelman Tijn van de Groes bewees weer eens dat hij een uitstekende keeper is en redde in de 31e minuut prachtig met een katachtige beweging op een kopbal van Ralf Kemper van dichtbij. Zo eindigde de eerste helft in 0-0.

Lob

In de tweede helft kwam AWC er iets beter uit en dit leidde tot een prima pass van Halid Murt (de nieuwe aanwinst) op Boy Visser. Deze liet zich deze kans niet ontgaan en lobde in de 55e minuut de bal fraai over de keeper heen: 1-0.

Lang konden de Wijchenaren niet genieten van de voorsprong; Gemert ging beter spelen en kwam 6 minuten later op 1-1 door een doelpunt van Job Michels.

Voorsprong

De Brabanders bleven de aanval zoeken en kwamen in de 78e minuut na een goede aanval zelfs op voorsprong toen Noël van Gerven doeltreffend uithaalde: 1-2.  AWC werd in de laatste 10 minuten nog gevaarlijk vanuit een aantal corners, maar de stand veranderde niet meer.

Wel in het aantal spelers: eerst kreeg Gemert-speler Erwin van den Broek een rode kaart voor een harde overtreding op Brussard, even later ontving AWC’er Job van de Groes zijn tweede gele kaart en ook hij kon vertrekken.

Komende zaterdag speelt AWC thuis een inhaalwedstrijd tegen nummer 2 SteDoCo (14.00 uur).