Geen prijs, wel waardering voor jonge Wijchenaar

De winnaars van Beste Nieuwkomer Spotlight Awards
De winnaars van Beste Nieuwkomer Spotlight Awards
Foto: Mieux Fotostudio

Yousef Darwish (26) uit Wijchen is buiten de prijzen gevallen bij Beste Nieuwkomer Spotlight Awards. Hij was genomineerd voor de categorie Tech bij deze verkiezing voor inspirerende vluchtelingen.

Darwish was 17 toen hij uit Syrië vluchtte. Hij is een duizendpoot en wil alles uit het leven halen. Vanaf het moment dat hij mocht studeren en werken, wilde hij een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Hij begon de Nederlandse taal te leren en had dat snel onder de knie. Hij werkte parttime bij McDonald’s Nijmegen en deed vrijwilligerswerk bij Stichting ElanArt.

Yousef Darwish. Foto: Mieux Fotostudio

Appeltje

ElanArt is een organisatie die onder andere tot doel heeft mensen met een vluchtelingachtergrond te verbinden met anderen in de samenleving, door middel van kunst en cultuur. Hier coördineerde Yousef verschillende activiteiten en won met ElanArt in 2019 ‘Het Appeltje van Oranje’ van het Oranje fonds.

Hij werd door koning Willem-Alexander en koningin Máxima uitgenodigd om naar Paleis Noordeinde te komen om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen.

Luchtvaarttechniek

Momenteel studeert hij Luchtvaarttechniek aan de Hogeschool Inholland in Delft. Daarnaast is hij parttime IT Support Specialist bij OGD ict-diensten en werkt hij parttime bij Werkzaak Rivierenland (gemeente Tiel) op de afdeling personeelsadministratie.

Ook is hij vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland en actief lid van D66 en PVDA.

Categorieën

Initiatiefnemer Mehrnoesh Forouzandeh deed in november 2023 een landelijke oproep aan heel Nederland om inspirerende vluchtelingen aan te dragen. Daar werd de lijst met 25 genomineerden uit samengesteld, verdeeld over de categorieën: Creatives, Founders, Food, Tech, Stars en Sports.

In januari kon gestemd worden voor de Beste Nieuwkomer Spotlight Awards. Er werd in totaal 8671 keer gestemd. Per categorie kwam de nieuwkomer met de meeste stemmen als winnaar uit de bus. De winnaars zijn hier te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen