Auto’s mogen langdurig in parkeergarages staan

Foto: Pixabay

Met auto’s die voor lange tijd in een parkeergarage staan gestald, is niks mis. Als de voertuigen verzekerd zijn en beschikken over een geldige apk mogen zij voor onbepaalde tijd geparkeerd staan.

Dat antwoordt het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA. De parkeergarages Station Wijchen en Oostflank in Wijchen worden volgens de fractie niet altijd gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn. Dat is volgens het CDA het dagelijkse, korte parkeren van auto’s.

Afgesleept

In beide parkeergarages wordt gebruikgemaakt van het langdurig stallen van voertuigen, zoals oldtimers. Het is de gemeente niet duidelijk over hoeveel voertuigen het gaat. Op dit moment gelden in de parkeergarages dezelfde regels als in de openbare ruimte; dit zijn openbare parkeerplaatsen. Op dit moment is er geen beleid om het langdurig stallen aan te pakken.

Er is in opdracht van Team toezicht en handhaving wel enige tijd geleden een auto afgesleept bij parkeergarage Station Wijchen wegens onderhoud aan de garage. Hiervoor heeft de servicemedewerker van de parkeergarage waarschuwingsbriefjes op de auto’s gelegd en bebording geregeld om het onderhoud kenbaar te maken.

Races

In de parkeergarage Oostflank staan in elkaar gereden auto’s met grote blikschade. Het is onbekend door welke reden de auto’s beschadigd zijn geraakt. Bij de politie staat de beschadigde auto geregistreerd als ongeval.

Volgens het CDA zijn er ook geruchten dat er races met auto’s en motoren plaatsvinden. Bij de gemeente zijn tot op heden geen meldingen daarover binnengekomen en bij de politie zijn er ook geen meldingen bekend, zegt het college.

Controleren

Op de vraag van het CDA hoe de gemeente probeert te voorkomen dat langdurige stalling van auto’s en racen met auto’s en motoren plaats blijft vinden, antwoordt het college dat Team verkeer bezig is om te kijken of er beleid kan worden gemaakt om het langdurig stallen van voertuigen te voorkomen.

Team toezicht en handhaving neemt de parkeergarages standaard mee tijdens de rondes om te controleren op de huisregels. Op dit moment is er geen sprake van actieve controle op races, omdat er geen signalen bekend zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen