Gehavend AWC komt veel tekort tegen SteDoCo: 0-3

Ongelukkig moment: Reuvers werkt de bal in eigen doel en doelman De Kluis raakt geblesseerd.

AWC heeft tegen nummer 2 SteDoCo geen potten weten te breken. In eigen huis werd met 0-3 verloren van de ploeg uit Hoornaar, die na 2 nederlagen en 3 keer een gelijkspel nu de winst pakte. De Wijchenaren hadden de pech meer dan de helft van de basisspelers door blessures en schorsingen te moeten missen.

Het betrof een inhaalduel in het carnavalsweekeinde omdat de wedstrijd op  9 december op het laatst werd afgelast. Hoewel het ook dit keer langdurig had geregend, werd het veld zaterdagmorgen door de KNVB goedgekeurd.

Biseswar

Bij de gasten zaten 2 van de 4 aanwinsten die in de wintertransferperiode waren aangetrokken, bij de de selectie; Jayson Halman stond meteen in de basis en de andere aanwinst, de 35-jarige Diego Biseswar (ex-speler van Feyenoord, Kayserispor en PAOK) begon op de bank.

Klemvast

Dat AWC meer dan de helft van de basisspelers miste, was te merken op het veld. De Wijchenaren hadden weinig in te brengen en moesten zich beperken tot verdedigen. Vlak voor rust leek Joran Schröder de score te openen nadat Mitchel de Kluis (die Tijn van de Groes verving) de bal niet klemvast had.

Geblesseerd

Na ruim een half uur spelen in de tweede helft nam Yannick Cortie een vrije trap;  zij indraaiende bal werd door ongelukkig door Jorn Reuvers in het eigen doel gewerkt: 0-1.

Tot overmaat van ramp raakte doelman De Kluis hierbij geblesseerd en moest hij zich laten vervangen door derde doelman Rico Duin.

Invalbeurt

Invaller Arwin van Soest bij SteDoCo scoorde bij zijn eerste balcontact met een schuiver de 0-2 waarmee hij clubtopscorer is met 11 doelpunten. Biseswar liet zich ook niet onbetuigd en bekroonde zijn invalbeurt (en debuut) na een vloeiende aanval meteen met een doelpunt: 0-3.