Eerste exemplaar boek voor burgemeester Helmer (fotoserie)

Wanneer moet je als burgemeester een ambtsketen dragen? Een van de onderwerpen die aan bod komen in het boek Geketend imago. Het eerste exemplaar werd afgelopen vrijdag officieel overhandigd aan de burgemeesters Renske Helmer-Englebert van de gemeente Wijchen en Jan van Zanen van Den Haag.

Helmer is een van de burgemeesters met wie voor dit boek is gesproken over hun ervaringen met en opvattingen over het burgemeestersambt en alles wat daar bestuurlijk en menselijk bij komt kijken. Het boek is geschreven door advocaat en mediator Ilse Bruls-van Strien en Jolanda Muijlwijk-Eggenhuizen, kabinetschef van de gemeente Veenendaal.

Presentatie

De officiële presentatie was vrijdagmiddag, 1 maart, bij boekhandel Dekker v.d. Vegt in Nijmegen. Voor een kleine 100 belangstellenden praatte burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen (en echtgenoot van een van de auteurs) op zijn geheel eigen wijze de boel aan elkaar, uiteraard met veel humor (“ik hoop dat het boekje verkoopt, want de familie Bruls wil dit jaar weer op vakantie”).

Onder de genodigden protocoldeskundige Henrik de Groot die een inleiding hield over protocollen en voorschriften voor gezagsdragers. Daarna werden Helmer en Van Zanen bevraagd door Bruls. Tot slot kwamen de auteurs aan het woord.

Menselijke aspecten

Geketend imago helpt burgemeesters en andere politieke ambtsdragers om in elke situatie de juiste toon aan te slaan. Niet alleen treedt de burgemeester op als boegbeeld en bestuurder, maar ook als crisismanager, communicator en zelfs als burgervader/-moeder. Behalve de bestuurlijke kanten van het ambt komen in het 184 pagina’s tellende boek ook de menselijke aspecten uitgebreid aan bod.

Het nieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten! Of krijg

gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen