AWC stelt binnen eerste tien minuten zege veilig

AWC heeft in Den Haag goede zaken gedaan door Quick met 2-0 te verslaan. Op sportpark Nieuw Hanenburg tekenden Idar Kramer en Boy Visser voor de doelpunten.

AWC vloog uit de startblokken en bij de eerste en enige hoekschop (in de 6e minuut) scoorde Kramer meteen de 0-1. Enkele minuten later gaf Boy Visser Quick-doelman Patrick Zunderdorp nakijken en scoorde met een fraai schot 0-2.

Veldoverwicht

Quick kreeg geleidelijk aan een veldoverwicht, zonder tot echt grote kansen te komen. De gasten stonden tactisch sterk en ook in de tweede helft kwam Quick, waar Rachid Bouyaouzan zijn 200e wedstrijd in het eerste speelde, nauwelijks tot uitgespeelde kansen.

Volley

In de 92e minuut scoorde Rick van Mierlo (die volgend seizoen voor Barendrecht uitkomt) met een mooie volley de aansluitingstreffer. Twee minuten later floot de scheidsrechter voor het eind en dat betekenden dat AWC 3 belangrijke punten kon bijschrijven.

Lijfsbehoud

De ploeg van trainer Lodewijk de Kruif staat nu vijftiende, maar de veertiende plek is de doelstelling om zeker te zijn van lijfsbehoud in de derde divisie B; nummer 15 en 16 spelen een nacompetitie, nummer 17 en 18 degraderen.

De achterstand op OJC Rosmalen is 3 punten, maar AWC heeft nog een inhaalwedstrijd te gaan. Komende zondag, 17 maart, ontvangt AWC thuis Groene Ster; aanvang 14.00 uur.