Hockeyvrouwen Wijchen schakelen bekerhouder uit

De hockeyvrouwen van MHC Wijchen hebben in het bekertoernooi een uitstekende prestatie geleverd door titelhouder Apeliotes uit te schakelen. Tegen diezelfde tegenstander werd 2 dagen later met 2-2 gelijkgespeeld voor de competitie.

In het dubbelweekend moest Wijchen zowel vrijdag als zondag tegen Apeliotes uit Nijmegen spelen. De wedstrijd in de vijfde ronde van de Silver Cup betrof het uitspelen van het duel dat in november met nog drie kwarten te spelen werd gestaakt vanwege een hevige hagelbui. De stand was op dat moment 1-0 voor Wijchen.

Numeriek overwicht

In het restant van de eerste helft was Wijchen de bovenliggende partij, maar verzuimde de voorsprong uit te breiden. Na rust wist Apeliotes steeds meer druk te zetten en haalde in het vierde kwart zelfs nog de keeper eruit ten faveure van een extra veldspeler.

Ondanks dit numerieke overwicht kwam Apeliotes tot weinig uitgespeelde veldkansen. De strafcorners die de gasten kregen, werden goed verdedigd door Wijchen. Daarmee eindigde deze wedstrijd zoals hij begon: 1-0 voor Wijchen. Met deze overwinning schakelde Wijchen de titelverdediger van de Silver Cup uit.

Competitie

Twee dagen later stond de competitiewedstrijd uit tegen Apeliotes op de planning. Met de kennis van de bekerwedstrijd in het achterhoofd werd een nieuw plan gesmeed. Het eerste kwart ging het spel op en neer. Apeliotes wilde duidelijk wat rechtzetten na de bekernederlaag. Wijchen wist bij vlagen goed te combineren. Op het moment dat Wijchen grip leek te krijgen op de wedstrijd maakte Apeliotes de openingstreffer: 1-0.

Afgeslagen bal

In het tweede kwart werd Wijchen steeds vaker gevaarlijk. Uit de tweede strafcorner van de wedstrijd schoot Mijntje de Waard de gelijkmaker binnen, waardoor de ploegen met een 1-1 tussenstand gingen rusten. Wijchen begon in het begin van het derde kwart in de overtuiging op voorsprong te kunnen komen; het was Apeliotes dat het meest gevaarlijk werd. De thuisploeg maakte de 2-1 door een afgeslagen bal prachtig binnen te slaan.

Slotoffensief

In het vierde kwart zette Wijchen alles op alles om terug te komen. Uiteindelijk werd door Fientje Smits de gelijkmaker gemaakt. Het slotoffensief van Wijchen kwam abrupt ten einde door een groene kaart.

In de laatste minuut kregen de dames uit Wijchen nog een uitgelezen mogelijkheid op de winst. De laatste corner van de wedstrijd werd echter knap gekeerd door de keepster van Apeliotes.

Dubbelweekend

Eind deze week staat weer een dubbelweekend op het programma. Vrijdag speelt Wijchen voor de beker in Arnhem tegen HCM; zondag volgt een competitieduel thuis tegen Weert dat 2 punten meer heeft dan de Wijchense vrouwen.

Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.