Optredens van scholieren tijdens festival Poolse poëzie

Foto: archief/Gosia Lubbers

Tijdens het Festival van de Poolse Poëzie voor Kinderen-Wierszowisko 2024 zullen scholieren Poolse poëzie voordragen op het podium van theater ’t Mozaïek. In totaal zullen komende zondag ongeveer 150 kinderen optreden en 10 groepsvoorstellingen laten zien.

Het doel van de bijeenkomst is om Poolse poëzie voor kinderen en jongeren populairder te maken, en om de integratie van de Poolse samenleving in Nederland te bevorderen.

Tweetalige kinderen

Dit evenement maakt Poolse literatuur toegankelijk voor kinderen en integreert leerlingen, leraren en ouders van alle Poolse scholen waar de tweetalige kinderen op zaterdagochtend Pools leren in Nederland.

Organisaties

De kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar die optreden zijn van scholen die zijn aangesloten bij het Forum Poolse Scholen in Nederland (FPSN). Wierszowisko begint zondag om 11.00 uur en de toegang is gratis.

Het evenement wordt gesteund door Poolse organisaties zoals de Pools-Nederlandse Culturele Vereniging, de Poolse pers, en door Poolse ondernemers. De Poolse ambassade in Den Haag wordt vertegenwoordigd door de Consul van Republiek van Polen in Den Haag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen