Leerlingen St. Jan Baptist in actie bij Textiel race

Kinderen van tien scholen doen mee aan de Textiel Race.
Kinderen van tien scholen doen mee aan de Textiel Race.
Foto: archief/Dar

Leerlingen van basisschool St. Jan Baptist in Batenburg doen vanaf volgende week mee met de Textiel Race van de Dar. In totaal doen 10 scholen mee aan dit evenement waarbij de kinderen leren over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel. Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel textiel in te zamelen.

Als onderdeel van het regionale educatieprogramma houdt Dar van maandag 18 maart tot en met donderdag 18 april de Textiel Race in de gemeenten Wijchen, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, en Mook en Middelaar.

Ophalen

Mensen die in de buurt van de scholen wonen, kunnen tussen 25 maart en 18 april eenvoudig en gratis hun textiel thuis laten ophalen. Dit doen ze door hun textiel online aan te bieden op www.textielrace.nl. Als dank voor het online aanmelden, ontvangen bewoners kortingscodes voor verschillende duurzame merken.

Hergebruikt

Met textiel wordt bedoeld kleding, linnengoed (lakens en handdoeken), tassen, knuffels, schoenen en ook kapot textiel zoals kapotte poetsdoeken. Schoon en droog textiel kan in een dichte zak worden aangeboden.

Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. De school die het meeste inzamelt wint een schoolreis. Ook is er een prijs voor de tweede en derde plek.

Minder milieuschade

Als inwoners hun textiel op een juiste manier inleveren, dragen zij eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden.

Scholen

De scholen in de regio die meedoen aan de Textiel Race zijn naast St. Jan Baptist in Batenburg, Basisschool Op de Horst (Berg en Dal), Basisschool De Maaskei (Mook en Middelaar), t Klosterhufke (Druten), De Regenboog (Heumen), VSO School Werkenrode (Berg en Dal), Basisschool De Wegwijzer (Beuningen), Basisschool ’t Vossenhol (Berg en Dal), Basisschool De Ruijter (Beuningen) en OBS De Dromedaris (Beuningen).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen