Geslaagd dubbelweekend voor Wijchense hockeysters

Voor de hockeysters van Wijchen was het een geslaagd dubbelweekend. Ze drongen door tot de achtste finales van de Silver Cup en voor de competitie werd tegenstander Weert met 7-0 verpulverd. Fleur Theunissen scoorde een hattrick.

In de zesde ronde van de Silver Cup werd afgelopen vrijdag in Arnhem gespeeld tegen HCM. Binnen 2 minuten kreeg Wijchen al een stafcorner en een strafbal, maar dat leverde geen doelpunten op. Aan het einde van het eerste kwart was het de thuisploeg die in de omschakeling de openingstreffer scoorde: 1-0.

Slotoffensief

Pas na rust wist Wijchen het tempo dusdanig omhoog te schroeven dat het de overhand kreeg. Meerdere kansen en strafcorners werden echter om zeep geholpen. Uiteindelijk was het Des’ray Franssens die via een strafbal de gelijkmaker op het scorebord bracht. Ondanks een slotoffensief van Wijchen bleef het gelijk, waardoor uiteindelijk shoot-outs de beslissing moesten brengen.

Sterk keeperswerk

Namens Wijchen wisten Mijntje de Waard, Mijntje Schipper en Dominiek Rutten te scoren. HCM zette daar, vooral vanwege sterk keeperswerk van Wijchen-keeper Evi van Uden, alleen een gescoorde strafbal tegenover.

Wijchen speelt nu op vrijdag 5 april in de achtste finale tegen een tegenstander die komende week bekend wordt.

‘Teambespreking’ voor de wedstrijd tegen Weert. Foto: MHC Wijchen

Competitie

In de derde competitiewedstrijd na de winterstop speelde Wijchen thuis tegen Weert. Wijchen was erop gebrand om de goede lijn door te trekken.

De eerste minuten kreeg het al een opgelegde kans via een strafcorner, maar deze ging net naast. Aan het einde van het eerste kwart was het Fleur Theunissen die de score opende.

In het tweede kwart ging het spel op en neer en kregen beide ploegen kansen. Deze werden echter allemaal gemist, waardoor Wijchen met een kleine voorsprong ging rusten.

Hattrick

De vrouwen gunden in het derde kwart Weert geen seconde rust   aan de bal. Dit goede spel werd beloond met 4 doelpunten binnen 10 minuten. Achtereenvolgens scoorden Femke Sewalt, Mijntje Schipper, Fleur Theunissen en Des’ray Franssens.

In het vierde kwart scoorde Theunissen opnieuw en noteerde daarmee een hattrick. Annefleur Engel zette de eindstand van 7-0 op het scorebord.

Negende

Door deze overwinning klimt Wijchen naar de negende plek in de competitie. Komende zondag speelt Wijchen uit tegen Union (12.45 uur).