Trivos in vijfsetter langs nummer twee WSV (fotoserie)

Het was het wachten waard voor de supporters van het eerste vrouwenteam van Trivos. Maar liefst 6 weken geleden speelden de volleybalsters hun laatste thuiswedstrijd. In Sportcentrum Arcus werd het tegen WSV een bloedstollend duel tussen de nummers 1 en 2 van de tweede divisie B. Trivos trok in de achtste vijfsetter van het seizoen aan het langste eind: 3-2.

Het blokwerk van de tegenstander maakt het Trivos vanaf de start moeilijk. Als de Wijchense vrouwen met 1-5 achterstaan neemt coach Marcel van Zuijlen een time-out. En ondanks een mooie prikbal van Evie Driessen en een redding van Roos Mast komt Trivos niet bij. Even lijkt het tij te keren als Trivos terugkomt tot na 11-12 brengen. Daarna neemt WSV de wedstrijd weer over en wint uiteindelijk met 18-25.

Fraaie aanvallen

In de tweede set haakt Trivos duidelijk beter aan.  Bij 16-12 neemt WSV een time-out. Aan het einde van de tweede set ziet het publiek de ene na de andere mooie rally met fraaie aanvallen van Driessen en Van Beers. Die laatste beslist met een mooie aanval de set op 25-21.

In de derde set start Trivos op achterstand. WSV loopt uit tot 5-10 en coach Marcel van Zuijlen grijpt in met een time-out. Het helpt niet en WSV stoomt door naar 6-15 als Trivos de tweede time-out pakt. Hierna weten de Wijchense vrouwen het spel niet terug te pakken. De set eindigt in 14-25.

Voorzichtig

Even een blik naar de fotograaf. Foto: Rob Jansen Fotografie

In de vierde set start Trivos voorzichtig.  Via 13-10 en 17-14 blijft Trivos blijft de voorsprong vasthouden en dwingt WSV op 19-15 tot de tweede time-out.

Hierna wordt het eerst gelijk op 19-19, maar weet de thuisploeg uit te lopen tot 24-19. WSV veert nog even op, maar beslist zelf de wedstrijd tot een vijfsetter door uit te serveren.

Mooie aanvallen

Het is de achtste vijfsetter voor Trivos; de voorgaande 7 werden in winst omgezet. In deze set pakt Trivos meteen de leiding met mooie aanvallen.

Als het 8-8 is maakt WSV de nodige fouten waardoor Trivos de leiding neemt. Van Beers domineert de laatste punten van de set en beslist uiteindelijk de wedstrijd op 15-12.

Collectief

“We gingen met wat meer gezonde spanning deze wedstrijd in vandaag. Elk punt telde dubbel”, aldus coach Marcel van Zuijlen na afloop. “We hebben hard gewerkt en ik besef me dat we niet het mooiste volleybal hebben kunnen laten zien. Maar gezien de omstandigheden, waarin we door een blessure geen wissel hebben bij de passer-lopers, hebben we het heel goed gedaan. Het team is echt een collectief waarin we dit soort tegenslagen dus flexibel kunnen opvangen. En we hebben wederom onze mentale weerbaarheid laten zien. Daardoor konden we de vierde set naar ons toe trekken en uiteindelijk de winst.”

Kraker

Met een weekje rust voor de boeg zijn alle ogen nu gericht op de kraker tegen VoCASA op zaterdag 30 maart (14.15 uur) in Nijmegen.

(Bron: Annemarie Driessen

Bron: Volleybal.nl
Het sportnieuws van wijchen.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina en deel berichten!

Of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.