Wijchen wil mening inwoners over duurzame energie

Zon- en windenergie
Zon- en windenergie
Foto: Pixabay

De gemeente Wijchen wil samen met inwoners een visie op zon en wind maken. Daarom zijn er 2 dezelfde bijeenkomsten georganiseerd, morgen (donderdag 21 maart) digitaal en woensdag 27 maart fysiek in Bergharen.

Dat er duurzame energie moeten worden opgewekt, is volgens de gemeente duidelijk. De vraag is alleen: waar? Die vraag wil de gemeente samen met inwoners beantwoorden. Onafhankelijk onderzoek laat zien waar windmolens of zonnevelden in de gemeente kunnen komen. De gemeente wil echter deze plekken zelf beoordelen en kiezen. Ook wil de gemeente vooraf vaststellen aan welke spelregels initiatiefnemers zich moeten houden.

Digitaal

De bijeenkomst via MS Teams (digitaal) is morgen, donderdag, van 20.00 tot 21.30 uur. Aanmelden voor deze avond kan tot en met morgen (donderdag) 16.00 uur via www.wijchen.nl/zonwind-digitaal.

Bergharen

De bijeenkomst in Bergharen is woensdag 27 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Voor deze bijeenkomst kunnen belangstellenden zich aanmelden tot en met die woensdag 14.00 uur via www.wijchen.nl/zonwind-fysiek . Er kunnen maximaal 100 mensen aanwezig zijn.

Vragenlijst

Wie er niet bij kan zijn, kan tussen donderdag 21 maart en maandag 1 april 2024 zijn mening geven via een vragenlijst die te vinden is op www.wijchen.nl/zonwind-vragenlijst.

Bron: gemeente Wijchen
Bron: gemeente Wijchen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen