‘The boy in the Striped Pyjamas’ in de Emmanuelkerk

Foto: persfoto

In de Emmanuelkerk in Wijchen is vrijdag de film The boy in the Striped Pyjamas te zien. Deze film van regisseur Mark Herman gaat over de achtjarige Bruno. Het zoontje van een nazi-concentratiekampcommandant raakt bevriend met een jongen die achter prikkeldraad leeft, niet wetende dat hij een gevangene is.

De film is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2006 van de Ierse schrijver John Boyne. In de hoofdrollen van de film uit 2008 zijn te zien Asa Butterfield (Bruno), David Thewlis (vader) en Rupert Friend (luitenant Kotler).

Hek

Berlijn 1943. De 8-jarige Bruno verhuist met zijn familie naar een plek die ver weg is, waar niets te doen is en waar niemand is om mee te spelen. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog maar reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen.

Vriendschap

Bruno wil ontdekkingsreiziger worden en besluit op onderzoek uit te gaan. Op een van zijn tochten ontmoet hij een jongen wiens leven en omstandigheden erg verschillen van dat van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft.

Emmanuelkerk

De film begint vrijdag 22 maart om 14.30 uur in de Emmanuelkerk aan de Homberg 2537 in Wijchen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen