Twee woningen in Wijchen krijgen gratis zonnepanelen

Foto: ter illustratie/Pixabay

Op 2 adressen in Wijchen worden de komende dagen gratis zonnepanelen geplaatst. De bewoners zijn de gelukkige ‘winnaars’ van een weggeefactie van het bedrijf Zonnewinst in Elst. Dit installatiebedrijf voor zonnepanelen krijgt regelmatig tweedehands zonnepanelen terug. In november 2023 is een weggeefactie gestart voor mensen die moeilijk rond kunnen komen.

Henk Kuiper begon zo’n 10 jaar geleden in Nijmegen, met behoud van uitkering, het bedrijf na jarenlang in de bijstand te hebben gezeten. In 8 jaar tijd maakte het bedrijf een flinke groei door. Inmiddels heeft hij een compagnon, Jasper Serraris.

Iets terugdoen

Omdat Kuiper iets terug wil doen voor de maatschappij als dank voor de kansen die hem in de afgelopen jaren zijn geboden, bedacht hij de weggeefactie. Hij krijgt regelmatig oude zonnepanelen terug van klanten die nieuwe panelen aanschaffen. Volgens Kuiper zijn die oude panelen nog goed en bruikbaar en wil hij ze graag beschikbaar stellen aan mensen die moeilijk rond kunnen komen.

Toeval

De weggeefactie leverde volgens Serraris meer dan 100 aanvragen op uit de regio Arnhem/Nijmegen/Elst. Uit deze aanvragen zijn een aantal adressen geselecteerd. Dat is een woning in de Reigerstraat in Wijchen en de Uilenboom. “Dat beide adressen in Wijchen liggen is overigens toeval. Deze mensen zijn door loting gekozen uit alle aanmeldingen uit de regio”, zegt Serraris.

Alles gratis

De gekozen adressen krijgen alles gratis. “De tweedehands zonnepanelen en omvormer hebben we gereinigd en met metingen gecontroleerd. Die kunnen nog vele jaren mee! Wij leggen daar zelf nieuwe onderconstructie en kleinmaterialen bij. En de arbeid van de monteurs is op onze rekening”, zegt Serraris.

Eerste set

De eerste set zonnepanelen wordt vandaag, vrijdag 22 maart, geïnstalleerd op het adres in de Reigerstraat. Volgende week dinsdag, 26 maart, worden de bewoners van een woning aan De Uilenboom verblijd met de gratis zonnepanelen van Zonnewinst.

Adverteren op wijchen.nieuws.nl? Neem dan contact op met Mark Peeters voor de prijzen en mogelijkheden. Zijn

telefoonnummer is: 06-36 45 43 32, zijn e-mailadres: [email protected].
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen