Binnenkort zaden lenen en ruilen bij Zadenbibliotheek

Foto: Pixabay

Bij de Bibliotheek Wijchen kun je binnenkort niet alleen boeken lenen, maar ook zaden. Bij de Zadenbibliotheek Wijchen, die komende maandag wordt geopend, kunnen zaden kosteloos worden geleend en geruild.

Er zijn in Nederland inmiddels bijna 100 locaties waar dit kan. Elke locatie heeft een eigen collectie zaden van groenten, kruiden en bloemen. De zadencollectie is op elke locatie anders.

Drie zakjes

Bij Zadenbibliotheek Wijchen kan men gratis zaden lenen, zonder leentermijn of boetes. Per keer kunnen maximaal 3 zakjes worden geleend. Het is de bedoeling, wanneer de bloei van bloemen, kruiden of groentes is geweest en er zaden worden gevormd, deze er voorzichtig af te halen. Laat de zaden vervolgens goed drogen, stop ze in een zakje of envelop en lever ze dan in bij Zadenbibliotheek Wijchen.

Wie thuis nog andere soorten zaden heeft die ecologisch of biologisch zijn en nog voldoende kiemkracht hebben, kan ze ook naar de Zadenbibliotheek Wijchen brengen.

Tuinderij Het Vormer. Eigen foto

Lezing

De Zadenbibliotheek wordt maandag 25 maart om 14.45 uur geopend. Aansluitend is er een lezing van Gerrit Huisman over ecologisch tuinieren.

Hij vertelt over Tuinderij Het Vormer, een ecologische tuinderij in Wijchen waar groenten, fruit, kruiden en bloemen worden geoogst. Huisman kocht de boerderij om er met zijn gezin te wonen, maar ook om een droom waar te maken.

De lezing begint om 15.15 uur en duurt tot 16.00 uur. Aanmelden is gewenst. Dat kan via de site van de bibliotheek.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen