UPDATE: AWC komt vroege achterstand niet te boven (fotoserie)

AWC heeft tegen TEC niet voor een verrassing kunnen zorgen. In Tiel bleek de thuisploeg, die nog kans maakt op de titel, een maatje te groot voor de Wijchenaren. Mede dankzij 2 doelpunten van Arsenio Valpoort won TEC met 3-0.

Na een goed begin op een erg drassig veld waren het de gastheren die via Valpoort al binnen een paar minuten op voorsprong kwamen, waarbij doelman Tijn van de Groes en Sven Jansen er niet goed uitzagen.

Voorlangs

Toch had ook AWC kansen op een treffer. In het laatste kwartier voor rust hadden Youri Hubers en Daan de Bruijn de gasten op gelijke hoogte kunnen schieten, maar beide schoten gingen rakelings voorlangs.

Zachte inzet

In de tweede helft begon AWC weer goed en het was nu Daan Pauwels die zijn te zachte inzet nog net van de lijn zag gehaald.  Halverwege de tweede helft was het Quentin van Veenendaal die Bo van Essen bediende en raakschoot voor de nummer 4 van de ranglijst.

Door een tweede treffer van voormalig profspeler Valpoort (onder meer Heerenveen, PEC Zwolle, RKC, Almere City, Excelsior) liep de thuisploeg in de 87e minuut ook nog uit naar 3-0.

Geluk

AWC had geluk dat OJC ook verloor en de Wijchenaren blijven ook na deze nederlaag op de veertiende plek staan. Net als OJC heeft de ploeg 25 punten, maar met nog een wedstrijd in te halen.

De eerstkomende wedstrijd is komende zaterdag, 30 maart; AWC ontvangt dan thuis TOGB. Aanvang 14.00 uur.